- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine
U našem video receptu saznajte kako tjesteninu penne na napuljski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g penne
- luk, 1 glavica
- pelati rajčice, 480 g ocijeđena
- sušeni origano, 1 žličica
- ovčji sir, 90 g (naribani)
- sir mozzarella, 100 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i nasjeckamo, a mozzarellu narežemo na kockice. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon par minuta dodamo sjeckanu rajčicu pelat, sastojke promiješamo i začinimo sušenim origanom te malo posolimo. Kad su se sastojci dobro ugrijali možemo ugasiti vatru.
- Nakon 6-7 minuta kad je tjestenina dobro kuhana, ocijedimo je i stavimo u tavu s umakom od rajčice, bogato posipamo naribanim ovčjim sirom, još jednom promiješamo.
- Tjesteninu premjestimo u pladanj i stavimo kockice mozzarelle te ukrasimo listićima bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |