- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina s dagnjama i graškom u umaku od sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s dagnjama i graškom u umaku od sira. – dagnje (očišćenih), vrhnje za kuhanje, tjestenina (svježe (zeleni rezanci)), grašak, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, muškatni oraščić, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Očišćene dagnje stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih pet minuta. ; Zatim dodamo tjesteninu i grašak, te sve zajedno kuhamo još pet minuta. ; Za to vrijeme, u ugrijanu tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, muškatni oraščić, protisnemo češnjak, te povremeno miješajući kuhačom, pričekamo da se maslac rastopi. ; Potom postupno dodajemo naribani sir, i umak kuhamo stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon tri, četiri minute umak je gotov, maknemo ga s vatre, a tjesteninu, dagnje i grašak ocijedimo, te premjestimo u tavu s umakom. ; Sve zajedno začinimo paprom, dobro izmiješamo i možemo poslužiti.
; – Maštovitost je glavna odlika dobre kuhinje, pa smo tako i u ovom receptu spojili razne sastojke i dobili pravo remek djelo. Pogledajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tjestenina s dagnjama i graškom u umaku od sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s dagnjama i graškom u umaku od sira. – dagnje (očišćenih), vrhnje za kuhanje, tjestenina (svježe (zeleni rezanci)), grašak, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, muškatni oraščić, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Očišćene dagnje stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih pet minuta. ; Zatim dodamo tjesteninu i grašak, te sve zajedno kuhamo još pet minuta. ; Za to vrijeme, u ugrijanu tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, muškatni oraščić, protisnemo češnjak, te povremeno miješajući kuhačom, pričekamo da se maslac rastopi. ; Potom postupno dodajemo naribani sir, i umak kuhamo stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon tri, četiri minute umak je gotov, maknemo ga s vatre, a tjesteninu, dagnje i grašak ocijedimo, te premjestimo u tavu s umakom. ; Sve zajedno začinimo paprom, dobro izmiješamo i možemo poslužiti.
; -</div>
Tjestenina s dagnjama i graškom u umaku od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s dagnjama i graškom u umaku od sira.
Maštovitost je glavna odlika dobre kuhinje, pa smo tako i u ovom receptu spojili razne sastojke i dobili pravo remek djelo. Pogledajte!
Tjestenina s dagnjama i graškom u umaku od sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s dagnjama i graškom u umaku od sira. - dagnje (očišćenih), vrhnje za kuhanje, tjestenina (svježe (zeleni rezanci)), grašak, parmezan (naribanog), maslac, češnjak, muškatni oraščić, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Očišćene dagnje stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih pet minuta. ; Zatim dodamo tjesteninu i grašak, te sve zajedno kuhamo još pet minuta. ; Za to vrijeme, u ugrijanu tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, muškatni oraščić, protisnemo češnjak, te povremeno miješajući kuhačom, pričekamo da se maslac rastopi. ; Potom postupno dodajemo naribani sir, i umak kuhamo stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon tri, četiri minute umak je gotov, maknemo ga s vatre, a tjesteninu, dagnje i grašak ocijedimo, te premjestimo u tavu s umakom. ; Sve zajedno začinimo paprom, dobro izmiješamo i možemo poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Očišćene dagnje stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih pet minuta.
- Zatim dodamo tjesteninu i grašak, te sve zajedno kuhamo još pet minuta.
- Za to vrijeme, u ugrijanu tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, muškatni oraščić, protisnemo češnjak, te povremeno miješajući kuhačom, pričekamo da se maslac rastopi.
- Potom postupno dodajemo naribani sir, i umak kuhamo stalno miješajući pjenjačom.
- Nakon tri, četiri minute umak je gotov, maknemo ga s vatre, a tjesteninu, dagnje i grašak ocijedimo, te premjestimo u tavu s umakom.
- Sve zajedno začinimo paprom, dobro izmiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|