- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s hokkaido bundevom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s hokkaido bundevom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hokkaido bundeva, 400 g
- tjestenina, 500 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- povrtna juha, 250 ml
- sjemenke bundeve, 100 g
- maslac, 100 g
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bundevu ogulimo i narežemo na kockice.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu stavimo malo maslinovog ulja, maslac, sjeckani luk,malo posolimo i dodamo narezanu bundevu. U tavu dodamo i sjemenke bundeve te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta dok ne omekša. Potom u tavu protisnemo režnjeve češnjaka i izmiješamo sastojke. Kad je češnjak počeo puštati miris dodamo juhu i kuhamo dalje.
- Kuhanu tjesteninu procijedimo i stavimo u tavu s bundevom. Ugasimo vatru, dodamo preostali maslac i tjesteninu nježno izmiješamo s bundevom i umakom. Kad su se sastojci povezali, jelo je gotovo i možemo tjesteninu poslužiti na tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |