- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina s lignjama i brokulom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s lignjama i brokulom.
Znamo da se morski plodovi dobro slažu s povrćem, a sada znamo i da su u još boljim odnosima kad im se pridruži tjestenina! Taj će trio uveseliti obrok u kojem ga odlučite upotrijebiti, a nama se čini da će se to događati dosta često...
Tjestenina s lignjama i brokulom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s lignjama i brokulom. - lignje, maslac, češnjak, limun, bijelo vino, špagete, brokula, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, lignje smo oprali, očistili i narezali na kraće trakice, a tjesteninu smo stavili u dosta vrele i posoljene vode, te skuhali po uputama na pakiranju. ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo maslinovo ulje, protisnuti češnjak i narezane lignje, te ih na laganoj vatri pržimo po prilici 3-4 minute. Za to vrijeme stavimo kuhati brokulu. ; Zatim začinimo solju i paprom, dodamo malo naribane korice limuna, u tavu ulijemo bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri dok vino na pola ne reducira. ; Potom u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo ocijeđene špagete, kuhanu brokulu i kuhamo na laganoj vatri, polagano miješajući, dok umak malo ne zgusne, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 800 g
- maslac, 30 g
- češnjak, 1 češanj
- limun, 1
- bijelo vino, 100 ml
- špageti, 400 g
- brokula, 100 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, lignje smo oprali, očistili i narezali na kraće trakice, a tjesteninu smo stavili u dosta vrele i posoljene vode, te skuhali po uputama na pakiranju.
- U tavi ugrijemo maslac, dodamo maslinovo ulje, protisnuti češnjak i narezane lignje, te ih na laganoj vatri pržimo po prilici 3-4 minute. Za to vrijeme stavimo kuhati brokulu.
- Zatim začinimo solju i paprom, dodamo malo naribane korice limuna, u tavu ulijemo bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri dok vino na pola ne reducira.
- Potom u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo ocijeđene špagete, kuhanu brokulu i kuhamo na laganoj vatri, polagano miješajući, dok umak malo ne zgusne, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |