- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina s lignjama i pestom od crnih maslina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s lignjama i pestom od crnih maslina.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g
- lignje, 400 g očišćene
- crne masline, 120 g odkoštene
- naribani tvrdi sir, 50 g
- indijski oraščići, 50 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- U tavu iznad vatre stavimo maslinovo ulje, dodamo cijele lignje, malo posolimo, smanjimo vatru i pirjamo dalje. U sjekač stavimo crne otkoštale masline, parmezan, maslinovo ulje i indijske oraščiće te izradimo u kremastu smjesu.
- Preko liganja stavimo pripremljeni pesto dodamo još malo malinovog ulja i sve pomiješamo. Zatim u tavu dodamo kuhanu ocijeđenu tjesteninu. Sastojke izmiješamo i poslužimo u duboke tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |