- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Tjestenina s mesom i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s mesom i šampinjonima.
Malo kuhamo, malo pržimo i na kraju u pećnici pečemo. A sve to zato da bi napravili ovo ukusno jelo, koje se priprema slično kao lazanje.
Tjestenina s mesom i šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s mesom i šampinjonima. - tjestenina ((špageti)), mljevena junetina, šampinjoni, umak bešamel, punomasni sir, luk, koncentrat rajčice, majčina dušica (sušena), ulje, sol i papar, Prije svega očišćeni luk nasjeckamo, šampinjone očistimo i prepolovimo, a sir naribamo. U tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo luk i pržimo ga dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljevenu junetinu, usitnimo ju vilicom i stalno miješajući pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 7-8 minuta prženja, kada meso postane zrnasto, dodamo šampinjone i pržimo dalje dok ne ispari tekućina koju ispuste meso i šampinjoni. ; Nakon 15-ak minuta meso i gljive začinimo solju, paprom i majčinom dušicom, dodamo koncentrat rajčice, dobro promiješamo i maknemo s vatre. ; Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju dvije minute. ; Po dnu vatrostalne posude rasporedimo dio umaka bešamel, preko njega stavimo sloj ocijeđene kuhane tijestenine, zatim tijesteninu ravnomjerno prekrijemo mješavinom mesa i gljiva, na kraju stavimo još jedan sloj tijestenine, prelijemo preostalim umakom bešamel i posipamo naribanim sirom. ; Potom sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 45 minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g (špageti)
- mljevena junetina, 500 g
- šampinjoni, 200 g
- umak bešamel, 1 l
- punomasni sir, 150 g
- luk, 1 glavica
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega očišćeni luk nasjeckamo, šampinjone očistimo i prepolovimo, a sir naribamo. U tavu, na tri žlice ugrijanog ulja, dodamo luk i pržimo ga dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo mljevenu junetinu, usitnimo ju vilicom i stalno miješajući pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 7-8 minuta prženja, kada meso postane zrnasto, dodamo šampinjone i pržimo dalje dok ne ispari tekućina koju ispuste meso i šampinjoni.
- Nakon 15-ak minuta meso i gljive začinimo solju, paprom i majčinom dušicom, dodamo koncentrat rajčice, dobro promiješamo i maknemo s vatre.
- Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju dvije minute.
- Po dnu vatrostalne posude rasporedimo dio umaka bešamel, preko njega stavimo sloj ocijeđene kuhane tijestenine, zatim tijesteninu ravnomjerno prekrijemo mješavinom mesa i gljiva, na kraju stavimo još jedan sloj tijestenine, prelijemo preostalim umakom bešamel i posipamo naribanim sirom.
- Potom sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 45 minuta.
- Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |