- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tjestenina, piletina i vrhnje za kuhanje odlično se slažu, no pomalo su dosadni. Odvažite se i dodajte im feta sir, koji će ovom klasičnom jelu dati dašak posebnosti.
Tjestenina s piletinom i feta sirom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s piletinom i feta sirom-
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g
- pileća prsa, 1 komad
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- sir feta, 1/2 šalice
- luk, 1 glavica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- papar
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tjesteninu stavimo u vrelu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju, a pileća prsa narežemo na kockice.
- Zatim piletinu narezanu na kockice začinimo paprom i posolimo te stavimo peći u tavu na zagrijano ulje.
- Kada piletina poprimi zlatno-smeđu boju, izvadimo ju iz tave i stavimo sa strane, a na ulje dodamo sjeckani luk i dinstamo dok ne omekša.
- Kada je luk omekšao, u tavu vratimo pečenu piletinu te dodamo vrhnje za kuhanje.
- Zatim sastojke dobro promiješamo i dodamo feta sir.
- Za kraj, umak od feta sira posolimo i popaprimo te prelijemo po ocijeđenoj tjestenini.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |