- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tjestenina s piletinom na mediteranski
U našem receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s piletinom na mediteranski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 grama (penne)
- pileći temeljac, 500 ml
- bijelo vino, 100 ml (suho)
- parmezan, 50 grama
- pileći file, 200 grama
- češnjak, 2 režnja
- šampinjoni, 80 grama
- zrnati svježi sir, 100 grama
- peršin, 1 žličica (svježe sjeckani)
- sušene rajčice, 30 grama
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Narežemo češnjak, šampinjone, sušene rajčice i pileći file.
- U tavu ulijemo maslinovo ulje i ispržimo piletinu.
- Postupno dodajemo šampinjone, sušene rajčice, češnjak, suho bijelo vino, pileći temeljac i na kraju tjesteninu.
- Poklopimo i pržimo dok se tjestenina ne skuha, a zatim dodamo svježi zrnati sir i svježe sjeckani češnjak.
- Još malo miješamo, i jelo je spremno za serviranje. Na kraju začinimo naribanim parmezanom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |