- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina s tunom i cherry rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s tunom i cherry rajčicama.
Ako niste raspoloženi za dugo stajanje ispred štednjaka, a želite pojesti nešto brzo, ukusno i zdravo, ovo je pravi recept za vas. Tjestenina u umaku od tune, rajčica i crnih maslina je uvijek dobrodošla na tanjuru.
Tjestenina s tunom i cherry rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s tunom i cherry rajčicama. - tuna, mini rajčica, tjestenina ((spaghetti)), pasirana rajčica, češnjak, origano (sušenog), masline (crnih, iskoštenih), bijelo vino, mažuran, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega u vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pasiranu rajčicu, protisnuti češnjak, iskoštene masline i origano, te kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute, stalno miješajući. Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo još dvije minute. ; Potom dodamo tunu narezanu na kockice i prepolovljene mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; U tanjur stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, prelijemo umakom, posipamo listićima svježeg mažurana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna, 200 g
- mini rajčica, 100 g
- tjestenina, 360 g (spaghetti)
- pasirana rajčica, 150 g
- češnjak, 2 režnja
- origano, 1/2 žličice sušenog
- masline, 40 g crnih, iskoštenih
- bijelo vino, 100 nk
- mažuran, 1 grančica
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pasiranu rajčicu, protisnuti češnjak, iskoštene masline i origano, te kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute, stalno miješajući. Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo još dvije minute.
- Potom dodamo tunu narezanu na kockice i prepolovljene mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- U tanjur stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, prelijemo umakom, posipamo listićima svježeg mažurana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |