- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s umakom bolognese
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom bolognese.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g
- mljeveno meso, 330 g miješano
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- mrkva, 100 g
- celer, 1 stabljika
- crno vino, 30 ml suhog
- koncentrat rajčice, 65 g
- glatko brašno, 10 g
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličica
- mesni temeljac, 400 ml
- voda, 160 ml
- lovorov list, 1
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- origano, 1 prstohvat sušeni
- dimljena mljevena crvena paprika, 1 prstohvat
- ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na vruću tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, dodamo naribanu mrkvu i sastojke na srednje jakoj vatri pržimo dok malo ne omekšaju. Kad su sastojci omekšali, u tavu protisnemo češnjak i dodamo mljeveno meso.
- Kad ispari tekućina od mesa u tavu dodamo suho crno vino, narezani celer i koncentrat rajčice.
- Nakon dvije minute miješanja dodamo šećer, mljevenu crvenu papriku s aromom dima, lovorov list, origano i juhu.
- Umak kuhamo na laganoj vatri 20-tak min, lagano miješajući. U lonac s vrelom posoljenom vodom kuhamo tjesteninu po uputama na pakiranju.
- U čistu zdjelu ulijemo vodu, dodamo brašno i izmiješamo pjenjačom, potom dodamo u tavu s mljevenim meso i dobro izmiješamo. Kuhamo 10-tak minuta dok umak ne zgusne. Kad je tjestenina gotova, poslužimo je na tanjure i preko stavimo umak bolognese.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |