- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od bukovača i tartufate. – tjestenina, bukovače, maslac, mješavina mediteranskih trava, tartufata, limun, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, a bukovače očistimo i narežemo na trakice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezane bukovače i pirjamo ih na laganoj vatri. ; Nakon 3-4 minute pirjanja dodamo mješavinu mediteranskih začina, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-ak minuta. ; Potom kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u tavu s bukovačama, dodamo tartufatu, sastojke dobro izmiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – Tartufata je umak od tartufa, šampinjona, maslina, maslinovog ulja, biljnog ulja, soli i papra. A kako se je uklopila sa svojim daljim rođakinjama bukovačama te tjesteninom, pogledajte u našem kratkom filmiću!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od bukovača i tartufate. – tjestenina, bukovače, maslac, mješavina mediteranskih trava, tartufata, limun, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, a bukovače očistimo i narežemo na trakice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezane bukovače i pirjamo ih na laganoj vatri. ; Nakon 3-4 minute pirjanja dodamo mješavinu mediteranskih začina, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-ak minuta. ; Potom kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u tavu s bukovačama, dodamo tartufatu, sastojke dobro izmiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od bukovača i tartufate.
Tartufata je umak od tartufa, šampinjona, maslina, maslinovog ulja, biljnog ulja, soli i papra. A kako se je uklopila sa svojim daljim rođakinjama bukovačama te tjesteninom, pogledajte u našem kratkom filmiću!
Tjestenina s umakom od bukovača i tartufate - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s umakom od bukovača i tartufate. - tjestenina, bukovače, maslac, mješavina mediteranskih trava, tartufata, limun, sol i papar, Sok od limuna iscijedimo, a bukovače očistimo i narežemo na trakice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezane bukovače i pirjamo ih na laganoj vatri. ; Nakon 3-4 minute pirjanja dodamo mješavinu mediteranskih začina, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-ak minuta. ; Potom kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u tavu s bukovačama, dodamo tartufatu, sastojke dobro izmiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Sok od limuna iscijedimo, a bukovače očistimo i narežemo na trakice.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo narezane bukovače i pirjamo ih na laganoj vatri.
- Nakon 3-4 minute pirjanja dodamo mješavinu mediteranskih začina, ulijemo sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-ak minuta.
- Potom kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u tavu s bukovačama, dodamo tartufatu, sastojke dobro izmiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|