- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s vrhnjem i pancetom na mediteranski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g
- pancete, 40 g
- vrhnje za kuhanje, 400 ml
- maslac, 60 g
- parmezan, 200 g (naribani)
- umak pesto genovese, 20 g
- češnjak, 1 režanj
- mediteranska mješavina začina
- muškatni oraščić
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu stavimo narezanu pancetu na trakice. Pancetu kratko pržimo.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju.
- Kad se panceta prepržila u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo malo maslaca i pomalo miješajući čekamo da se maslac rastopi.
- U tavu pjenjačom umiješamo naribani sir parmezan. Kad se sir počeo topiti u umak dodamo pesto genoveze promiješamo sastojke i protisnemo jedan režanj češnjaka.
- Gotovu tjesteninu ocijedimo i stavimo na tanjure. Preko tjestenine prelijemo umak. Sve zajedno ukrasimo pokojim listićem svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |