- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s celerom, paprikom i pancetom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s celerom, paprikom i pancetom
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 250 g
- pancete, 80 g
- češnjak, 2 režnja
- celerova stabljika, 1
- crvena paprika, 1 svježa
- mini rajčica, 10 komada
- peršin, 1 žlica (nasjeckani)
- maslac sa začinskim biljem, 20 g
- jaja, 2 komada
- punomasni sir, 50 g (naribani)
- krušne mrvice, 20 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Papriku narežemo na kockice, stabljiku celera na komadiće, a pancetu na prutiće. U vrelu posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. U tavu stavimo papriku, stabljiku celera i popržimo par minuta, potom u tavu dodamo na pola prepolovljene mini rajčice i pancetu. Sastojke pržimo dalje nekoliko minuta. Režanj češnjaka narežemo i stavimo u tavu.
- U čistu zdjelu razbijemo jaja, umutimo ih, malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo svježe sjeckani peršin i još malo izmiješamo sastojke. Kuhanu tjesteninu procijedimo i stavimo u tavu s povrćem, preko tjestenine stavimo maslac s začinskim travama.
- Sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, malo ih rasporedimo. Preko tjestenine prelijemo umućena jaja, naribamo malo punomasnog sira i sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 20-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |