- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa shiitake gljivama i mladim lukom. – tjestenina (domaće), shiitake gljive, vrhnje za kuhanje, povrtni temeljac, mladi luk, maslac, bijelo vino (suhog), sol i papar, Shiitake gljive prerežemo napola, mladi luk narežemo na kolutiće i bijeli dio odvojimo od zelenog. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo bijeli dio mladog luka, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu te kuhamo na srednje jakoj vatri, dok tekućina napola ne ispari. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Nakon 3-4 minute, kad je tekućina napola isparila, dodamo prepolovljene gljive, promiješamo i pirjamo jednu minutu. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s gljivama i mladim lukom, dodamo zeleni dio mladog luka, popaprimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Shiitake gljive su izuzetno zdrave, a u Aziji se čak vjeruje da sadrže sastojke potrebne za pripravu „eliksira života“. Međutim mi od njih nismo radili nikakve eliksire, već jedno jako ukusno jelo s dodatkom domaće tjestenine i mladog luka.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa shiitake gljivama i mladim lukom. – tjestenina (domaće), shitake gljive, vrhnje za kuhanje, povrtni temeljac, mladi luk, maslac, bijelo vino (suhog), sol i papar, Shiitake gljive prerežemo napola, mladi luk narežemo na kolutiće i bijeli dio odvojimo od zelenog. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo bijeli dio mladog luka, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu te kuhamo na srednje jakoj vatri, dok tekućina napola ne ispari. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Nakon 3-4 minute, kad je tekućina napola isparila, dodamo prepolovljene gljive, promiješamo i pirjamo jednu minutu. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s gljivama i mladim lukom, dodamo zeleni dio mladog luka, popaprimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa shiitake gljivama i mladim lukom.
Shiitake gljive su izuzetno zdrave, a u Aziji se čak vjeruje da sadrže sastojke potrebne za pripravu „eliksira života“. Međutim mi od njih nismo radili nikakve eliksire, već jedno jako ukusno jelo s dodatkom domaće tjestenine i mladog luka.
Tjestenina sa shiitake gljivama i mladim lukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa shiitake gljivama i mladim lukom. - tjestenina (domaće), shitake gljive, vrhnje za kuhanje, povrtni temeljac, mladi luk, maslac, bijelo vino (suhog), sol i papar, Shiitake gljive prerežemo napola, mladi luk narežemo na kolutiće i bijeli dio odvojimo od zelenog. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo bijeli dio mladog luka, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu te kuhamo na srednje jakoj vatri, dok tekućina napola ne ispari. ; Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Nakon 3-4 minute, kad je tekućina napola isparila, dodamo prepolovljene gljive, promiješamo i pirjamo jednu minutu. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s gljivama i mladim lukom, dodamo zeleni dio mladog luka, popaprimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Shiitake gljive prerežemo napola, mladi luk narežemo na kolutiće i bijeli dio odvojimo od zelenog.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo bijeli dio mladog luka, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
- Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povrtnu juhu te kuhamo na srednje jakoj vatri, dok tekućina napola ne ispari.
- Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Nakon 3-4 minute, kad je tekućina napola isparila, dodamo prepolovljene gljive, promiješamo i pirjamo jednu minutu.
- Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s gljivama i mladim lukom, dodamo zeleni dio mladog luka, popaprimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 57
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|