- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina sa shitake gljivama, mladim lukom i vrhnjem za kuhanje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa shiitake gljivama,mladim lukom i vrhnjem za kuhanje.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 350 g
- mladi luk, 1
- maslac, 60 g
- shiitake gljive, 200 g
- suho bijelo vino, 60 ml
- povrtna juha, 120 ml
- vrhnje za kuhanje, 120 ml
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mladi luk operemo očistimo i narežemo na kolutiće. Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
- U tavu ulijemo ulje, stavimo maslac i dodamo bijeli dio mladog luka kojeg prepržimo. Na mladi luk dodamo shiitake gljive koje pržimo 1 minutu, potom ulijemo suho bijelo vino. Kad vino na pola ispari dodamo povrtnu juhu. Sve zajedno malo posolimo.
- Kad je tjestenina gotova, ocijedimo je i stavimo u tavu sa shiitake gljivama. Preko tjestenine dodamo zeleni dio mladog luka, sastojke izmiješamo, ulijemo malo vrhnja za kuhanje i pričekamo da zavrije 1-2 minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |