- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina sa sirom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa sirom iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- punomasni sir, 350 g
- tjestenina, 500 g
- maslac, 100 g
- brašno, 40 g
- senf, 1 žličica
- luk, 1/2 glavica
- majčina dušica, 1/2 žličice
- mlijeko, 500 ml
- jaje, 1
- krušne mrvice, 3 žlice
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, a sir naribamo.
- Tjesteninu stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu po uputama na pakiranju.
- U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja dodamo sjeckani luk, brašna, malo ga popržimo i potom ulijemo mlijeko.
- Umak dobro izmiješamo pjenjačom da ne ostanu grudice, zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, senf i majčinu dušicu. Sastojke dobro promiješamo i ugasimo vatru.
- U zdjelicu razbijemo jedno jaje i umutimo ga. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i isperemo s mlazom hladne vode.
- Tjesteninu stavimo u zemljanu posudu, preko nje stavimo pripremljeni pikantni umak, prelijemo umućenim jajem i sastojke izmiješamo.
- Po površini sastojke poravnamo i posipamo naribanim punomasnim sirom i na kraju posipamo krušnim mrvicama.
- Ovako pripremljene sastojke stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 30 minuta.
- Jelo ukrasimo pokojim listićem bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |