- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina sa smeđim šampinjonima i kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa smeđim šaminjonima i kestenima
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g
- kesten, 300 g pečeni ili kuhani oguljeni
- šampinjoni, 200 g smeđih
- maslac, 100 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- slanina, 3 kriške sušena
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. U tavu dodamo malo ulja i malo maslaca. Šampinjone režemo na četvrtine i stavimo na otopljeni maslac. Kad smo narezali sve šampinjone, odmah u tavu dodamo kestene.
- Za to vrijeme odrežemo dvije kriške slanine debljine pola centimetra i potom narežemo na prutiće.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu sa šampinjonima, kestenima i slaninom. Sastojke izmiješamo i posolimo, prelijemo vrhnjem za kuhanje, svježe sjeckanim peršinom i sve zajedno izmiješamo.
- Jelo poslužimo u prikladne tanjure i ukrasimo sa svježe sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |