- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
        Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom.    
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - mini rajčica, 500 g
- šećer u prahu, 1 žličica
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- povrtna juha, 2 litre
- tjestenina, 400 g (smotuljci)
- bijelo vino, 80 ml (suho)
- naribani tvrdi sir, 80 g
- rukola, 70 g
- svježi bosiljak, 1 vezica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Mini rajčice operemo i očistimo, prerežemo po pola i složimo s prerezanom stranom prema dolje po dnu vatrostalne posude. Mini rajčice pokapamo s malo ulja, posipamo sa šećerom u prahu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, 1 sat i 30 minuta.
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo nasjeckani luk, na listiće narezani češnjak, sastojke malo posolimo i na laganoj vatri pržimo da češnjak ne zagori. Nakon 3-4 minute prženja u tavu dodamo tjesteninu i lagano promiješamo, dodamo suho bijelo vino, povrtnu juhu i tjesteninu te kuhamo dok tekućina ne ispari, 15-tak minuta.
- Gotovu tjesteninu pokapamo s malo maslinovog ulja, svježeg papra i dodamo rukolu.
- Tjesteninu poslužimo i preko tjestenine složimo pečene mini rajčice i posipamo s malo naribanog sira.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:120minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





