- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tjestenina u umaku od bundeve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od bundeve. – bundeva, tjestenina ((farfalle)), maslac, ružmarin, luk, svježi kravlji sir, češnjak, bijelo vino (suhog), slanina, Slaninu narežemo na kockice, bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kocke, a listiće ružmarina i luk nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, kockice slanine, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani ružmarin i čim zamiriše dodamo kocke bundeve, promiješamo i pržimo još 7-8 minuta. ; Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri dok vino napola ne ispari. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja bundeve, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a tavu s bundevom maknemo s vatre, sastojke premjestimo u sjekač, dodamo kravlji sir i izradimo jednoličan umak. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u očišćenu i ugrijanu tavu, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo umak od bundeve, i miješajući pričekamo da se sastojci ugriju i prožmu.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Tjestenina je izuzetno zahvalna namirnica jer se može koristiti u nebrojeno mnogo kombinacija, poput ove u kojoj se, na divan način, sljubljuje s bundevom i kravljim sirom. Pogledajmo!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tjestenina u umaku od bundeve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od bundeve. – bundeva, tjestenina ((farfalle)), maslac, ružmarin, luk, svježi kravlji sir, češnjak, bijelo vino (suhog), slanina, Slaninu narežemo na kockice, bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kocke, a listiće ružmarina i luk nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, kockice slanine, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani ružmarin i čim zamiriše dodamo kocke bundeve, promiješamo i pržimo još 7-8 minuta. ; Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri dok vino napola ne ispari. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja bundeve, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a tavu s bundevom maknemo s vatre, sastojke premjestimo u sjekač, dodamo kravlji sir i izradimo jednoličan umak. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u očišćenu i ugrijanu tavu, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo umak od bundeve, i miješajući pričekamo da se sastojci ugriju i prožmu.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Tjestenina u umaku od bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od bundeve.
Tjestenina je izuzetno zahvalna namirnica jer se može koristiti u nebrojeno mnogo kombinacija, poput ove u kojoj se, na divan način, sljubljuje s bundevom i kravljim sirom. Pogledajmo!
Tjestenina u umaku od bundeve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od bundeve. - bundeva, tjestenina ((farfalle)), maslac, ružmarin, luk, svježi kravlji sir, češnjak, bijelo vino (suhog), slanina, Slaninu narežemo na kockice, bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kocke, a listiće ružmarina i luk nasjeckamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, kockice slanine, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani ružmarin i čim zamiriše dodamo kocke bundeve, promiješamo i pržimo još 7-8 minuta. ; Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri dok vino napola ne ispari. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja bundeve, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a tavu s bundevom maknemo s vatre, sastojke premjestimo u sjekač, dodamo kravlji sir i izradimo jednoličan umak. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u očišćenu i ugrijanu tavu, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo umak od bundeve, i miješajući pričekamo da se sastojci ugriju i prožmu.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Slaninu narežemo na kockice, bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kocke, a listiće ružmarina i luk nasjeckamo.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo sjeckani luk, kockice slanine, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
- Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani ružmarin i čim zamiriše dodamo kocke bundeve, promiješamo i pržimo još 7-8 minuta.
- Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri dok vino napola ne ispari.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja bundeve, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a tavu s bundevom maknemo s vatre, sastojke premjestimo u sjekač, dodamo kravlji sir i izradimo jednoličan umak.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u očišćenu i ugrijanu tavu, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo umak od bundeve, i miješajući pričekamo da se sastojci ugriju i prožmu.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 75
Rating: 4.35
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|