- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina u umaku od lososa, rajčice i graška
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od lososa, rajčice i graška.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g
- češnjak, 2 režnja
- pelati rajčice, 600 g
- bijelo vino, 150 ml (suho)
- smeđi šećer, 10 g
- losos, 400 g (svježi file)
- grašak, 100 g (iz konzerve)
- svježi bosiljak, 8 listića
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje. Preko ulja dodamo narezani češnjak na listiće.
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje. Preko ulja dodamo narezani češnjak na listiće. Čim češnjak počne puštati miris dodamo rajčicu pelat, posolimo je i na srednje jakoj vatri kuhamo pomalo gnječeći rajčicu dok se umak ne reducira.
- Zatim u umak dodamo smeđi šećer, ulijemo suhog bijelog vina dok se ponovno ne reducira.
- File lososa narežemo na kocke i stavimo u tavu s umakom od rajčice. U tavu dodamo grašak iz konzerve i sve zajedno kuhamo 2-3 minute.
- Kuhanu tjesteninu, ocijedimo i prebacimo u tavu s umakom. Gotovo jelo poslužimo u duboki pladanj
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |