- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina u umaku od lososa, rajčice i graška – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od lososa, rajčice i graška. – tjestenina, češnjak, pelati rajčice, bijelo vino ((suho)), smeđi šećer, losos ((svježi file)), grašak ((iz konzerve)), svježi bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. ; U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje. Preko ulja dodamo narezani češnjak na listiće. ; U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje. Preko ulja dodamo narezani češnjak na listiće. Čim češnjak počne puštati miris dodamo rajčicu pelat, posolimo je i na srednje jakoj vatri kuhamo pomalo gnječeći rajčicu dok se umak ne reducira.; Zatim u umak dodamo smeđi šećer, ulijemo suhog bijelog vina dok se ponovno ne reducira.; File lososa narežemo na kocke i stavimo u tavu s umakom od rajčice. U tavu dodamo grašak iz konzerve i sve zajedno kuhamo 2-3 minute.; Kuhanu tjesteninu, ocijedimo i prebacimo u tavu s umakom. Gotovo jelo poslužimo u duboki pladanj; –
Tjestenina u umaku od lososa, rajčice i graška
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od lososa, rajčice i graška.
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje. Preko ulja dodamo narezani češnjak na listiće.
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje. Preko ulja dodamo narezani češnjak na listiće. Čim češnjak počne puštati miris dodamo rajčicu pelat, posolimo je i na srednje jakoj vatri kuhamo pomalo gnječeći rajčicu dok se umak ne reducira.
- Zatim u umak dodamo smeđi šećer, ulijemo suhog bijelog vina dok se ponovno ne reducira.
- File lososa narežemo na kocke i stavimo u tavu s umakom od rajčice. U tavu dodamo grašak iz konzerve i sve zajedno kuhamo 2-3 minute.
- Kuhanu tjesteninu, ocijedimo i prebacimo u tavu s umakom. Gotovo jelo poslužimo u duboki pladanj
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 47 Rating: 4.72 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
crochef recepti glavna jela, losos u crvenom umaku,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Juha s krumpirom i pancetom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Svinjetina u mlijeku iz pećnice
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Kukuruzni kruh s maslinama i tartufima
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Prepečenci s rajčicama i kobasicama
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Jelenja leđa u lisnatom tijestu
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Pikantni nachosi sa sirom i lukom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)