Tod nam pla (riblji kolačići)

  • 35 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tod nam pla (riblji kolačići)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tod nam pla (riblji kolačići).

Tod nam pla su poznati tajlandski riblji kolačići, koji se kod njih prodaju i na ulici poput fast food-a, ali izuzetno fini i zdravi. Pripremite ih i uvjerite se sami!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Riblje filete narežemo na komade, svježe i sušene čili papričice očistimo od peteljki i koštica i narežemo na kolutiće, mladi luk i mahune očistimo i narežemo na kockice, jaje umutimo, svježi krastavac ogulimo i narežemo na malo veće kockice, prženi kikiriki izmrvimo u mužaru, a ljubičasti luk i korijander nasjeckamo.
  2. U tavu iznad vatre stavimo šećer, dodamo narezanu crvenu sušenu čili papričicu, ulijemo ocat, pričekamo da zavri i da se šećer rastopi te stavimo na stranu da se umak ohladi.
  3. Zatim u posudu sjekača stavimo komade ribljih fileta, ulijemo riblji umak i umućeno jaje, dodamo crvenu curry pastu, narezanu svježu zelenu čili papričicu, kukuruzno brašno, sjeckani korijander, zatvorimo posudu i izradimo jednoličnu smjesu.
  4. Dobivenu smjesu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo ju, dodamo narezani mladi luk i mahune i izmiješamo sastojke.
  5. Potom dlanove namočimo s malo vode, od smjese oblikujemo spljoštene okruglice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću. Nakon dvije minute kolačiće okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
  6. Pržene kolačiće izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  7. Za to vrijeme u zdjelicu stavimo narezane krastavce, dodamo sjeckani luk, ulijemo ohlađeni umak od šećera, octa i čili papričica, dobro promiješamo i posipamo mrvljenim kikirikijem.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: