Tod nam pla – tajlandski riblji kolačići od bijele ribe sa začinima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tajlandske kolačiće od bijele ribe. – bijela riba (čvrsti file), rižino brašno, riblji umak ("nam pla"), jaje, korijander (svježi), curry pasta ((crvena)), čili papričica (sušena), zelene mahune (svježe), mladi luk, bijeli vinski ocat, šećer, krastavac (svježi), ljubičasti luk, zelene chili papričice (svježe), sjemenke sezama, ulje za prženje, sol, Riblje filete narežemo na komade, svježe i sušene čili papričice očistimo od peteljki i koštica i narežemo na kolutiće, mladi luk i mahune očistimo i narežemo na kockice, jaje umutimo, svježi krastavac ogulimo i narežemo na malo veće kockice, prženi kikiriki izmrvimo u mužaru, a ljubičasti luk i korijander nasjeckamo.; U tavu iznad vatre stavimo šećer ulijemo ocat, pričekamo da zavri i da se šećer rastopi te stavimo na stranu da se umak ohladi.; Zatim u posudu sjekača dodamo nasjeckanu ribu, preko ribe prelijemo riblji umak "nam pla", dodamo curry pastu, mladi luk i mahune, rižino brašno, jedno jaje, chilli s morskom soli, prethodno izmrvljene kikirikije u mužaru, sve zajedno zatvorimo i izradimo u jednoličnu smjesu.; Od dobivene smjese izrađujem riblje okruglice. Ruke malo pobrašnamo kako nam se smjesa ne bi ljepila. Okruglice stavimo pržiti u duboko ulje. Kad su okruglice dobile žutu boju izvadimo ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.; U zdjelu napravimo umak, dodamo ocat u kojem smo rastopili šećer, zatim narezani luk i krastavac, jednu ljutu chilli papričicu koju smo očistili od koštica, malo posolimo i dodamo sjemenke sezama.; Na tanjur posložimo riblje okruglice i poslužimo uz kiselkasti umak. Sve zajedno ukrasimo s malo svježeg korijandara. ; –
Tod nam pla - tajlandski riblji kolačići od bijele ribe sa začinima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tajlandske kolačiće od bijele ribe.
Riblje filete narežemo na komade, svježe i sušene čili papričice očistimo od peteljki i koštica i narežemo na kolutiće, mladi luk i mahune očistimo i narežemo na kockice, jaje umutimo, svježi krastavac ogulimo i narežemo na malo veće kockice, prženi kikiriki izmrvimo u mužaru, a ljubičasti luk i korijander nasjeckamo.
U tavu iznad vatre stavimo šećer ulijemo ocat, pričekamo da zavri i da se šećer rastopi te stavimo na stranu da se umak ohladi.
Zatim u posudu sjekača dodamo nasjeckanu ribu, preko ribe prelijemo riblji umak "nam pla", dodamo curry pastu, mladi luk i mahune, rižino brašno, jedno jaje, chilli s morskom soli, prethodno izmrvljene kikirikije u mužaru, sve zajedno zatvorimo i izradimo u jednoličnu smjesu.
Od dobivene smjese izrađujem riblje okruglice. Ruke malo pobrašnamo kako nam se smjesa ne bi ljepila. Okruglice stavimo pržiti u duboko ulje. Kad su okruglice dobile žutu boju izvadimo ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.
U zdjelu napravimo umak, dodamo ocat u kojem smo rastopili šećer, zatim narezani luk i krastavac, jednu ljutu chilli papričicu koju smo očistili od koštica, malo posolimo i dodamo sjemenke sezama.
Na tanjur posložimo riblje okruglice i poslužimo uz kiselkasti umak. Sve zajedno ukrasimo s malo svježeg korijandara.