Tofu na indonezijski način

  • 190 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Tofu na indonezijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tofu na indonezijski način.

Proizvodnja tofua je slična proizvodnji sira te zbog toga tofu nazivaju i sojinim sirom, a razlikuju se svježi tofu, dobiven iz sojinog mlijeka, te prerađeni tofu, koji se dobiva obradom svježeg tofua, kao i razne namaze kojima je osnova tofu. A kako to izgleda kad ga mi pripremamo, možete pogledati u ovom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i grubo ih nasjeckamo, đumbir ogulimo i naribamo, a luk i češnjak grubo narežemo.
  2. U posudu štapnog miksera stavimo narezani luk, dodamo češnjak, đumbir, ljute papričice, ulijemo cca 250 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke.
  3. U tavu, na ugrijano sezamovo ulje, ulijemo izmiksano povrće, med, melasu, dodamo smeđi šećer i kuhamo na srednje jakoj vatri, miješajući pjenjačom, dok se šećer ne rastopi.
  4. Kada marinada zavri ulijemo sojin umak, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri. Nakon 30 minuta kuhanja ugasimo vatru i pričekamo da se marinada ohladi.
  5. Zatim po dnu prikladne posude prelijemo malo marinade, preko nje rasporedimo komade tofua, prelijemo preostalom marinadom i ostavimo da se marinira 2 sata.
  6. Potom u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, stavimo marinirane komade tofua i pečemo ih sa svake strane 2-3 minute.
  7. Pečeni tofu izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od pečenja, dodamo preostalu marinadu, pričekamo da zavri i maknemo s vatre.
  8. Tofu rasporedimo na tanjure, prelijemo marinadom i po želji poslužimo s kuhanim rižinim rezancima i povrćem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:190minuta

Najnovije zanimljivosti: