Tofu na indonezijski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tofu na indonezijski način. – tofu, ljuta papričica, đumbir (svježeg), luk, češnjak, sezamovo ulje, med, melasa, smeđi šećer, sojin umak, ulje, sol, Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i grubo ih nasjeckamo, đumbir ogulimo i naribamo, a luk i češnjak grubo narežemo. ; U posudu štapnog miksera stavimo narezani luk, dodamo češnjak, đumbir, ljute papričice, ulijemo cca 250 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke. ; U tavu, na ugrijano sezamovo ulje, ulijemo izmiksano povrće, med, melasu, dodamo smeđi šećer i kuhamo na srednje jakoj vatri, miješajući pjenjačom, dok se šećer ne rastopi. ; Kada marinada zavri ulijemo sojin umak, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri. Nakon 30 minuta kuhanja ugasimo vatru i pričekamo da se marinada ohladi. ; Zatim po dnu prikladne posude prelijemo malo marinade, preko nje rasporedimo komade tofua, prelijemo preostalom marinadom i ostavimo da se marinira 2 sata. ; Potom u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, stavimo marinirane komade tofua i pečemo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Pečeni tofu izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od pečenja, dodamo preostalu marinadu, pričekamo da zavri i maknemo s vatre. ; Tofu rasporedimo na tanjure, prelijemo marinadom i po želji poslužimo s kuhanim rižinim rezancima i povrćem.
; – Proizvodnja tofua je slična proizvodnji sira te zbog toga tofu nazivaju i sojinim sirom, a razlikuju se svježi tofu, dobiven iz sojinog mlijeka, te prerađeni tofu, koji se dobiva obradom svježeg tofua, kao i razne namaze kojima je osnova tofu. A kako to izgleda kad ga mi pripremamo, možete pogledati u ovom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tofu na indonezijski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tofu na indonezijski način. – tofu, ljuta papričica, đumbir (svježeg), luk, češnjak, sezamovo ulje, med, melasa, smeđi šećer, sojin umak, ulje, sol, Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i grubo ih nasjeckamo, đumbir ogulimo i naribamo, a luk i češnjak grubo narežemo. ; U posudu štapnog miksera stavimo narezani luk, dodamo češnjak, đumbir, ljute papričice, ulijemo cca 250 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke. ; U tavu, na ugrijano sezamovo ulje, ulijemo izmiksano povrće, med, melasu, dodamo smeđi šećer i kuhamo na srednje jakoj vatri, miješajući pjenjačom, dok se šećer ne rastopi. ; Kada marinada zavri ulijemo sojin umak, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri. Nakon 30 minuta kuhanja ugasimo vatru i pričekamo da se marinada ohladi. ; Zatim po dnu prikladne posude prelijemo malo marinade, preko nje rasporedimo komade tofua, prelijemo preostalom marinadom i ostavimo da se marinira 2 sata. ; Potom u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, stavimo marinirane komade tofua i pečemo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Pečeni tofu izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od pečenja, dodamo preostalu marinadu, pričekamo da zavri i maknemo s vatre. ; Tofu rasporedimo na tanjure, prelijemo marinadom i po želji poslužimo s kuhanim rižinim rezancima i povrćem.
; -</div>
Tofu na indonezijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tofu na indonezijski način.
Proizvodnja tofua je slična proizvodnji sira te zbog toga tofu nazivaju i sojinim sirom, a razlikuju se svježi tofu, dobiven iz sojinog mlijeka, te prerađeni tofu, koji se dobiva obradom svježeg tofua, kao i razne namaze kojima je osnova tofu. A kako to izgleda kad ga mi pripremamo, možete pogledati u ovom videu.
Tofu na indonezijski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tofu na indonezijski način. - tofu, ljuta papričica, đumbir (svježeg), luk, češnjak, sezamovo ulje, med, melasa, smeđi šećer, sojin umak, ulje, sol, Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i grubo ih nasjeckamo, đumbir ogulimo i naribamo, a luk i češnjak grubo narežemo. ; U posudu štapnog miksera stavimo narezani luk, dodamo češnjak, đumbir, ljute papričice, ulijemo cca 250 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke. ; U tavu, na ugrijano sezamovo ulje, ulijemo izmiksano povrće, med, melasu, dodamo smeđi šećer i kuhamo na srednje jakoj vatri, miješajući pjenjačom, dok se šećer ne rastopi. ; Kada marinada zavri ulijemo sojin umak, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri. Nakon 30 minuta kuhanja ugasimo vatru i pričekamo da se marinada ohladi. ; Zatim po dnu prikladne posude prelijemo malo marinade, preko nje rasporedimo komade tofua, prelijemo preostalom marinadom i ostavimo da se marinira 2 sata. ; Potom u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, stavimo marinirane komade tofua i pečemo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Pečeni tofu izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od pečenja, dodamo preostalu marinadu, pričekamo da zavri i maknemo s vatre. ; Tofu rasporedimo na tanjure, prelijemo marinadom i po želji poslužimo s kuhanim rižinim rezancima i povrćem.
; -
Ljute papričice očistimo od sjemenki i peteljki i grubo ih nasjeckamo, đumbir ogulimo i naribamo, a luk i češnjak grubo narežemo.
U posudu štapnog miksera stavimo narezani luk, dodamo češnjak, đumbir, ljute papričice, ulijemo cca 250 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke.
U tavu, na ugrijano sezamovo ulje, ulijemo izmiksano povrće, med, melasu, dodamo smeđi šećer i kuhamo na srednje jakoj vatri, miješajući pjenjačom, dok se šećer ne rastopi.
Kada marinada zavri ulijemo sojin umak, promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri. Nakon 30 minuta kuhanja ugasimo vatru i pričekamo da se marinada ohladi.
Zatim po dnu prikladne posude prelijemo malo marinade, preko nje rasporedimo komade tofua, prelijemo preostalom marinadom i ostavimo da se marinira 2 sata.
Potom u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, stavimo marinirane komade tofua i pečemo ih sa svake strane 2-3 minute.
Pečeni tofu izvadimo na stranu, a u tavu, na masnoću od pečenja, dodamo preostalu marinadu, pričekamo da zavri i maknemo s vatre.
Tofu rasporedimo na tanjure, prelijemo marinadom i po želji poslužimo s kuhanim rižinim rezancima i povrćem.