Tom yam goong (juha od morskih kozica) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tom yam goong (juha od morskih kozica). – kozice (black tiger (kraljevske kozice)), mladi luk, luk (ljubičasti), češnjak, đumbir, mini rajčica, šampinjoni, čili papričica (svježih), riblji umak ("nam pla"), limeta, korijander (svježi), Šampinjone i rajčice prepolovimo, oguljeni đumbir narežemo na listiće, očišćene režnjeve češnjaka nagnječimo, polovicu čili papričica prerežemo po duljini, od polovice limete iscijedimo sok, a drugu polovicu narežemo na tanke kriške, kozicama odvojimo tijelo od repa, oklop repa skinemo, gornju stranu mesa repa zarežemo nožem i uklonimo crijevo, mladi luk narežemo na manje komade, a ljubičasti nasjeckamo. ; U wok, u 1,5 l vrele vode, dodamo tijela morskih kozica i kuhamo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10 minuta tijela kozica izvadimo, a u tekućinu dodamo đumbir, češnjak, ljubičasti i mladi luk, dvije kriške limete i kuhamo dalje još 10 minuta. ; Zatim dodamo šampinjone i mini rajčice, cijele i prerezane čili papričice i kuhamo dalje. ; Nakon 5 minuta dodamo repove kozica, ulijemo riblji umak i sok od limete, promiješamo i jelo maknemo s vatre. ; Juhu rasporedimo u zdjelice, ukrasimo s pokojom kriškom limete i listićima korijandera te poslužimo.
; – Riblji umak „nam pla“ je slan i oštar umak napravljen od usoljene ribe i često se koristi u thai kuhinji, a osim njega česti začini njihove kuhinje su đumbir, limeta, korijander i čili papričice kao što je slučaj i u ovom jako „hot & spicy“ receptu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tom yam goong (juha od morskih kozica) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tom yam goong (juha od morskih kozica). – kozice (black tiger (kraljevske kozice)), mladi luk, luk (ljubičasti), češnjak, đumbir, mini rajčica, šampinjoni, čili papričica (svježih), riblji umak ("nam pla"), limeta, korijander (svježi), Šampinjone i rajčice prepolovimo, oguljeni đumbir narežemo na listiće, očišćene režnjeve češnjaka nagnječimo, polovicu čili papričica prerežemo po duljini, od polovice limete iscijedimo sok, a drugu polovicu narežemo na tanke kriške, kozicama odvojimo tijelo od repa, oklop repa skinemo, gornju stranu mesa repa zarežemo nožem i uklonimo crijevo, mladi luk narežemo na manje komade, a ljubičasti nasjeckamo. ; U wok, u 1,5 l vrele vode, dodamo tijela morskih kozica i kuhamo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10 minuta tijela kozica izvadimo, a u tekućinu dodamo đumbir, češnjak, ljubičasti i mladi luk, dvije kriške limete i kuhamo dalje još 10 minuta. ; Zatim dodamo šampinjone i mini rajčice, cijele i prerezane čili papričice i kuhamo dalje. ; Nakon 5 minuta dodamo repove kozica, ulijemo riblji umak i sok od limete, promiješamo i jelo maknemo s vatre. ; Juhu rasporedimo u zdjelice, ukrasimo s pokojom kriškom limete i listićima korijandera te poslužimo.
; -</div>
Tom yam goong (juha od morskih kozica)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tom yam goong (juha od morskih kozica).
Riblji umak „nam pla“ je slan i oštar umak napravljen od usoljene ribe i često se koristi u thai kuhinji, a osim njega česti začini njihove kuhinje su đumbir, limeta, korijander i čili papričice kao što je slučaj i u ovom jako „hot & spicy“ receptu.
Tom yam goong (juha od morskih kozica) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tom yam goong (juha od morskih kozica). - kozice (black tiger (kraljevske kozice)), mladi luk, luk (ljubičasti), češnjak, đumbir, mini rajčica, šampinjoni, čili papričica (svježih), riblji umak ("nam pla"), limeta, korijander (svježi), Šampinjone i rajčice prepolovimo, oguljeni đumbir narežemo na listiće, očišćene režnjeve češnjaka nagnječimo, polovicu čili papričica prerežemo po duljini, od polovice limete iscijedimo sok, a drugu polovicu narežemo na tanke kriške, kozicama odvojimo tijelo od repa, oklop repa skinemo, gornju stranu mesa repa zarežemo nožem i uklonimo crijevo, mladi luk narežemo na manje komade, a ljubičasti nasjeckamo. ; U wok, u 1,5 l vrele vode, dodamo tijela morskih kozica i kuhamo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10 minuta tijela kozica izvadimo, a u tekućinu dodamo đumbir, češnjak, ljubičasti i mladi luk, dvije kriške limete i kuhamo dalje još 10 minuta. ; Zatim dodamo šampinjone i mini rajčice, cijele i prerezane čili papričice i kuhamo dalje. ; Nakon 5 minuta dodamo repove kozica, ulijemo riblji umak i sok od limete, promiješamo i jelo maknemo s vatre. ; Juhu rasporedimo u zdjelice, ukrasimo s pokojom kriškom limete i listićima korijandera te poslužimo.
; -
Šampinjone i rajčice prepolovimo, oguljeni đumbir narežemo na listiće, očišćene režnjeve češnjaka nagnječimo, polovicu čili papričica prerežemo po duljini, od polovice limete iscijedimo sok, a drugu polovicu narežemo na tanke kriške, kozicama odvojimo tijelo od repa, oklop repa skinemo, gornju stranu mesa repa zarežemo nožem i uklonimo crijevo, mladi luk narežemo na manje komade, a ljubičasti nasjeckamo.
U wok, u 1,5 l vrele vode, dodamo tijela morskih kozica i kuhamo ih na srednje jakoj vatri.
Nakon 10 minuta tijela kozica izvadimo, a u tekućinu dodamo đumbir, češnjak, ljubičasti i mladi luk, dvije kriške limete i kuhamo dalje još 10 minuta.
Zatim dodamo šampinjone i mini rajčice, cijele i prerezane čili papričice i kuhamo dalje.
Nakon 5 minuta dodamo repove kozica, ulijemo riblji umak i sok od limete, promiješamo i jelo maknemo s vatre.
Juhu rasporedimo u zdjelice, ukrasimo s pokojom kriškom limete i listićima korijandera te poslužimo.