Topla povrtna salata sa slaninom

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Topla povrtna salata sa slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu povrtnu salatu sa slaninom.

Izuzetno maštovito, brzo i jednostavno jelo, koje će vas osvojiti svojim okusom ali sigurno i izgledom.

Topla povrtna salata sa slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu povrtnu salatu sa slaninom. - špinat, slanina, rajčica, komorač, zeleni papar (iz staklenke), balzamički ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Očišćenu rajčicu narežemo na kolutove, očišćeni komorač na trakice, a slaninu na kockice. ; Opranom špinatu odstranimo stabljiku i tvrdi dio lista, narežemo ga i stavimo u zdjelu, te dodamo komorač. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo žlicu maslinovog ulja i začinimo solju i paprom. Dobivenim umakom prelijemo špinat i komorač i nježno izmiješamo. ; U ugrijanu tavu stavimo kockice slanine i kratko ih pržimo. Kada je slanina postala staklasta dodamo kolutove rajčice i zeleni papar, te pržimo dok rajčica malo ne omekša.; Na tanjur stavimo salatu od špinata i komorača, preko njih složimo rajčicu, posipamo prženom slaninom i zelenim paprom, i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenu rajčicu narežemo na kolutove, očišćeni komorač na trakice, a slaninu na kockice.
  2. Opranom špinatu odstranimo stabljiku i tvrdi dio lista, narežemo ga i stavimo u zdjelu, te dodamo komorač.
  3. U zasebnu zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo žlicu maslinovog ulja i začinimo solju i paprom. Dobivenim umakom prelijemo špinat i komorač i nježno izmiješamo.
  4. U ugrijanu tavu stavimo kockice slanine i kratko ih pržimo. Kada je slanina postala staklasta dodamo kolutove rajčice i zeleni papar, te pržimo dok rajčica malo ne omekša.
  5. Na tanjur stavimo salatu od špinata i komorača, preko njih složimo rajčicu, posipamo prženom slaninom i zelenim paprom, i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: