- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Topla povrtna salata sa slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu povrtnu salatu sa slaninom.
Izuzetno maštovito, brzo i jednostavno jelo, koje će vas osvojiti svojim okusom ali sigurno i izgledom.
Topla povrtna salata sa slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu povrtnu salatu sa slaninom. - špinat, slanina, rajčica, komorač, zeleni papar (iz staklenke), balzamički ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Očišćenu rajčicu narežemo na kolutove, očišćeni komorač na trakice, a slaninu na kockice. ; Opranom špinatu odstranimo stabljiku i tvrdi dio lista, narežemo ga i stavimo u zdjelu, te dodamo komorač. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo žlicu maslinovog ulja i začinimo solju i paprom. Dobivenim umakom prelijemo špinat i komorač i nježno izmiješamo. ; U ugrijanu tavu stavimo kockice slanine i kratko ih pržimo. Kada je slanina postala staklasta dodamo kolutove rajčice i zeleni papar, te pržimo dok rajčica malo ne omekša.; Na tanjur stavimo salatu od špinata i komorača, preko njih složimo rajčicu, posipamo prženom slaninom i zelenim paprom, i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- špinat, 350 g
- slanina, 150 g
- rajčica, 2
- komorač, 1
- zeleni papar, 1 žličica iz staklenke
- balzamični ocat, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćenu rajčicu narežemo na kolutove, očišćeni komorač na trakice, a slaninu na kockice.
- Opranom špinatu odstranimo stabljiku i tvrdi dio lista, narežemo ga i stavimo u zdjelu, te dodamo komorač.
- U zasebnu zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo žlicu maslinovog ulja i začinimo solju i paprom. Dobivenim umakom prelijemo špinat i komorač i nježno izmiješamo.
- U ugrijanu tavu stavimo kockice slanine i kratko ih pržimo. Kada je slanina postala staklasta dodamo kolutove rajčice i zeleni papar, te pržimo dok rajčica malo ne omekša.
- Na tanjur stavimo salatu od špinata i komorača, preko njih složimo rajčicu, posipamo prženom slaninom i zelenim paprom, i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |