- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Topla salata od boba, tikvica i mladog luka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu od boba, tikvica i mladog luka. – mladi bob, tikvice, mladi luk, svježa crvena paprika, kukuruz (šećerca), grožđice (suhih), češnjak, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, balzamični ocat, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo, zatim češnjak protisnemo, mladi luk narežemo i bijeli dio odvojimo od zelenog, a tikvice i papriku narežemo na kockice. ; U wok, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo bijeli dio mladog luka, kockice tikvica i paprike, bob i pržimo na laganoj vatri, često miješajući povrće. ; Nakon 5 minuta prženja dodamo protisnuti češnjak, začinimo mješavinom mediteranskih začina, solju i paprom, izmiješamo sastojke i čim češnjak zamiriše dodamo kukuruz, sušene grožđice, promiješamo i wok maknemo s vatre. ; Potom povrće rasporedimo na tanjure, posipamo ga zelenim dijelom mladog luka, poprskamo balzamičkim octom i poslužimo.
; – Topla povrtna salata koja se može jesti kao prilog, salata, predjelo ali i kao glavno jelo. Ako želite saznati kako je to moguće, pridružite nam se u gledanju video recepta.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Topla salata od boba, tikvica i mladog luka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu od boba, tikvica i mladog luka. – mladi bob, tikvice, mladi luk, svježa crvena paprika, kukuruz (šećerca), grožðice (suhih), češnjak, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, balzamički ocat, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo, zatim češnjak protisnemo, mladi luk narežemo i bijeli dio odvojimo od zelenog, a tikvice i papriku narežemo na kockice. ; U wok, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo bijeli dio mladog luka, kockice tikvica i paprike, bob i pržimo na laganoj vatri, često miješajući povrće. ; Nakon 5 minuta prženja dodamo protisnuti češnjak, začinimo mješavinom mediteranskih začina, solju i paprom, izmiješamo sastojke i čim češnjak zamiriše dodamo kukuruz, sušene grožđice, promiješamo i wok maknemo s vatre. ; Potom povrće rasporedimo na tanjure, posipamo ga zelenim dijelom mladog luka, poprskamo balzamičkim octom i poslužimo.
; -</div>
Topla salata od boba, tikvica i mladog luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu od boba, tikvica i mladog luka.
Topla povrtna salata koja se može jesti kao prilog, salata, predjelo ali i kao glavno jelo. Ako želite saznati kako je to moguće, pridružite nam se u gledanju video recepta.
Topla salata od boba, tikvica i mladog luka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu od boba, tikvica i mladog luka. - mladi bob, tikvice, mladi luk, svježa crvena paprika, kukuruz (šećerca), grožðice (suhih), češnjak, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, balzamički ocat, sol i papar, Svo povrće operemo i očistimo, zatim češnjak protisnemo, mladi luk narežemo i bijeli dio odvojimo od zelenog, a tikvice i papriku narežemo na kockice. ; U wok, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo bijeli dio mladog luka, kockice tikvica i paprike, bob i pržimo na laganoj vatri, često miješajući povrće. ; Nakon 5 minuta prženja dodamo protisnuti češnjak, začinimo mješavinom mediteranskih začina, solju i paprom, izmiješamo sastojke i čim češnjak zamiriše dodamo kukuruz, sušene grožđice, promiješamo i wok maknemo s vatre. ; Potom povrće rasporedimo na tanjure, posipamo ga zelenim dijelom mladog luka, poprskamo balzamičkim octom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Svo povrće operemo i očistimo, zatim češnjak protisnemo, mladi luk narežemo i bijeli dio odvojimo od zelenog, a tikvice i papriku narežemo na kockice.
- U wok, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo bijeli dio mladog luka, kockice tikvica i paprike, bob i pržimo na laganoj vatri, često miješajući povrće.
- Nakon 5 minuta prženja dodamo protisnuti češnjak, začinimo mješavinom mediteranskih začina, solju i paprom, izmiješamo sastojke i čim češnjak zamiriše dodamo kukuruz, sušene grožđice, promiješamo i wok maknemo s vatre.
- Potom povrće rasporedimo na tanjure, posipamo ga zelenim dijelom mladog luka, poprskamo balzamičkim octom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|