- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Topla salata od šparoga i tune
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu od šparoga i tune.
Jako fina salata sa šparogama i tunom iz konzerve, priprema se vrlo brzo, ali ostaje dugo u sjećanju. Zašto je tome tako, pogledajte u priloženom videu.
Topla salata od šparoga i tune - U našem video receptu saznajte kako pripremiti toplu salatu od šparoga i tune. - šparoge, tuna iz konzerve ((fileta)), luk (srebrenca), masline (crnih), maslac, šećer, limun, balzamički ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega šparoge očistimo i narežemo na komade od tri centimetra, a luk na kolutove. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo šećer, prstohvat soli, šparoge, ulijemo limunov sok, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo žlicu maslinovog ulja, balzamički ocat, začinimo solju i paprom, i promiješamo. ; Zatim u tavu sa šparogama dodamo komadiće tune, izmiješamo i maknemo s vatre.; Tunu i šparoge stavimo na tanjur, prelijemo dressingom od maslinovog ulja i balzamičkog octa, ukrasimo kolutovima luka i maslinama, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 16
- tuna iz konzerve, 200 g (fileta)
- luk, 2 glavice srebrenca
- masline, 20 iskoštenih crnih
- maslac, 10 g
- šećer, 1 žlica
- limun, 1
- balzamični ocat, 1 žlica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega šparoge očistimo i narežemo na komade od tri centimetra, a luk na kolutove.
- U tavu, na ugrijani maslac, dodamo šećer, prstohvat soli, šparoge, ulijemo limunov sok, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo žlicu maslinovog ulja, balzamički ocat, začinimo solju i paprom, i promiješamo.
- Zatim u tavu sa šparogama dodamo komadiće tune, izmiješamo i maknemo s vatre.
- Tunu i šparoge stavimo na tanjur, prelijemo dressingom od maslinovog ulja i balzamičkog octa, ukrasimo kolutovima luka i maslinama, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |