- Almo Čatlak
- 30 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Torta od jagoda
Saznajte kako pripremiti tortu od jagoda u našem video receptu.
Samo 100 g jagoda sadrži cjelokupnu preporučenu dnevnu količinu vitamina C, a što mislite koliko se tek vitamina nalazi u jednoj cijeloj torti? Ne znate, a zanima vas? Pogledajte video i uživajte u ovoj finoj, zdravoj i jednostavnoj slastici.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 500 g svježih
- sir ricotta, 1.2 kg
- želatina, 20 g bijele, mljevene
- šećer, 150 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- limun, 1
- podloga za tortu, 2 biskvit
- vrhnje za šlag, 500 ml
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jagode operemo i očistimo, a sok od limuna iscijedimo.
- U tavicu stavimo mljevenu bijelu želatinu, prelijemo ju vodom (po uputama na pakiranju) i stavimo na stranu 10-ak minuta, da nabubri. Za to vrijeme od vrhnja za šlag istučemo čvrsti šlag.
- U zdjelu sa sirom ricotta dodamo kristalni i vanilin šećer, ulijemo sok od limuna i izradimo jednoličnu smjesu.
- Tavicu sa želatinom stavimo na slabu vatru i pjenjačom miješamo 2-3 minute, dok se potpuno ne rastopi.
- Zatim dodamo 2-3 žlice smjese od sira, promiješamo i dobivenu mješavinu prelijemo u posudu sa smjesom od sira i dobro izmiješamo sastojke.
- Potom dodamo šlag i izradimo kremu.
- Na stalak za torte stavimo stijenku kalupa za torte i papirom za pečenje ju obložimo.
- Na dno stavimo biskvit podlogu za torte, premažemo ju slojem od polovice dobivene kreme i na nju stavimo jagode, tanjom stranom prema gore.
- Preostalom kremom prekrijemo jagode, poklopimo biskvitom i stavimo u hladnjak na 4-5 sati.
- Rashlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, narežemo ju na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |