Torta od limuna – Saznajte kako pripremiti tortu od limuna u našem video receptu. – oštro brašno, glatko brašno, limun, šećer, vrhnje za šlag, sok od limuna, jaje, sol, šećer u prahu, maslac, Tri limuna operemo, narežemo na kolutove i iskoštimo, a od jednog naribamo koricu. ; Zatim jedno jaje umutimo i odvojimo dva žumanjka, a maslac narežemo na kockice. ; U zdjelu prosijemo oštro i glatko brašno, dodamo šećer u prahu, sol i sastojke izmiješamo. Potom dodamo maslac narezan na kockice, i prstima mijesimo smjesu. ; Kad smjesa dobije izgled krušnih mrvica, dodamo žlicu vode, umućeno jaje, sastojke promiješamo žlicom i rukama izmijesimo u kuglu. Dobivenu kuglu tijesta omotamo kuhinjskom folijom i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi. ; Za to vrijeme po dnu tave rasporedimo kolutove limuna, posipamo ih polovicom šećera, prelijemo s 200 ml vode, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom, 40-ak minuta. ; Nekoliko minuta prije kraja kuhanja u zdjelu stavimo tri jaja, dodamo dva žumanjka, ulijemo vrhnje za šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo naribanu koricu limuna, preostali šećer i mješamo dok se šećer ne rastopi. Na kraju ulijemo limunov sok i dobro promiješamo. ; Odstajalo tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za torte i dobro utisnemo uz rubove, a višak odstranimo. ; Preko tijesta prelijemo mješavinu jaja, vrhnja i limunovog soka te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, preko nje složimo kolutove kuhanog limuna i poslužimo.; – Izdašna krema od jaja, vrhnja za šlag, šećera i limunovog soka, na podlozi od tijesta pa zapečena u pećnici! Svi koji volite kolače, torte i ostale slastice s limunom, naša torta od limuna je pravo jelo za vas.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Torta od limuna – Saznajte kako pripremiti tortu od limuna u našem video receptu. – oštro brašno, glatko brašno, limun, šećer, vrhnje za šlag, sok od limuna, jaje, sol, šećer u prahu, maslac, Tri limuna operemo, narežemo na kolutove i iskoštimo, a od jednog naribamo koricu. ; Zatim jedno jaje umutimo i odvojimo dva žumanjka, a maslac narežemo na kockice. ; U zdjelu prosijemo oštro i glatko brašno, dodamo šećer u prahu, sol i sastojke izmiješamo. Potom dodamo maslac narezan na kockice, i prstima mijesimo smjesu. ; Kad smjesa dobije izgled krušnih mrvica, dodamo žlicu vode, umućeno jaje, sastojke promiješamo žlicom i rukama izmijesimo u kuglu. Dobivenu kuglu tijesta omotamo kuhinjskom folijom i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi. ; Za to vrijeme po dnu tave rasporedimo kolutove limuna, posipamo ih polovicom šećera, prelijemo s 200 ml vode, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom, 40-ak minuta. ; Nekoliko minuta prije kraja kuhanja u zdjelu stavimo tri jaja, dodamo dva žumanjka, ulijemo vrhnje za šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo naribanu koricu limuna, preostali šećer i mješamo dok se šećer ne rastopi. Na kraju ulijemo limunov sok i dobro promiješamo. ; Odstajalo tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za torte i dobro utisnemo uz rubove, a višak odstranimo. ; Preko tijesta prelijemo mješavinu jaja, vrhnja i limunovog soka te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, preko nje složimo kolutove kuhanog limuna i poslužimo.; -</div>
Torta od limuna
Saznajte kako pripremiti tortu od limuna u našem video receptu.
Izdašna krema od jaja, vrhnja za šlag, šećera i limunovog soka, na podlozi od tijesta pa zapečena u pećnici! Svi koji volite kolače, torte i ostale slastice s limunom, naša torta od limuna je pravo jelo za vas.
Torta od limuna - Saznajte kako pripremiti tortu od limuna u našem video receptu. - oštro brašno, glatko brašno, limun, šećer, vrhnje za šlag, sok od limuna, jaje, sol, šećer u prahu, maslac, Tri limuna operemo, narežemo na kolutove i iskoštimo, a od jednog naribamo koricu. ; Zatim jedno jaje umutimo i odvojimo dva žumanjka, a maslac narežemo na kockice. ; U zdjelu prosijemo oštro i glatko brašno, dodamo šećer u prahu, sol i sastojke izmiješamo. Potom dodamo maslac narezan na kockice, i prstima mijesimo smjesu. ; Kad smjesa dobije izgled krušnih mrvica, dodamo žlicu vode, umućeno jaje, sastojke promiješamo žlicom i rukama izmijesimo u kuglu. Dobivenu kuglu tijesta omotamo kuhinjskom folijom i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi. ; Za to vrijeme po dnu tave rasporedimo kolutove limuna, posipamo ih polovicom šećera, prelijemo s 200 ml vode, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom, 40-ak minuta. ; Nekoliko minuta prije kraja kuhanja u zdjelu stavimo tri jaja, dodamo dva žumanjka, ulijemo vrhnje za šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo naribanu koricu limuna, preostali šećer i mješamo dok se šećer ne rastopi. Na kraju ulijemo limunov sok i dobro promiješamo. ; Odstajalo tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za torte i dobro utisnemo uz rubove, a višak odstranimo. ; Preko tijesta prelijemo mješavinu jaja, vrhnja i limunovog soka te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, preko nje složimo kolutove kuhanog limuna i poslužimo.; -
Tri limuna operemo, narežemo na kolutove i iskoštimo, a od jednog naribamo koricu.
Zatim jedno jaje umutimo i odvojimo dva žumanjka, a maslac narežemo na kockice.
U zdjelu prosijemo oštro i glatko brašno, dodamo šećer u prahu, sol i sastojke izmiješamo. Potom dodamo maslac narezan na kockice, i prstima mijesimo smjesu.
Kad smjesa dobije izgled krušnih mrvica, dodamo žlicu vode, umućeno jaje, sastojke promiješamo žlicom i rukama izmijesimo u kuglu. Dobivenu kuglu tijesta omotamo kuhinjskom folijom i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi.
Za to vrijeme po dnu tave rasporedimo kolutove limuna, posipamo ih polovicom šećera, prelijemo s 200 ml vode, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom, 40-ak minuta.
Nekoliko minuta prije kraja kuhanja u zdjelu stavimo tri jaja, dodamo dva žumanjka, ulijemo vrhnje za šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke.
Zatim dodamo naribanu koricu limuna, preostali šećer i mješamo dok se šećer ne rastopi. Na kraju ulijemo limunov sok i dobro promiješamo.
Odstajalo tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za torte i dobro utisnemo uz rubove, a višak odstranimo.
Preko tijesta prelijemo mješavinu jaja, vrhnja i limunovog soka te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta.
Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, preko nje složimo kolutove kuhanog limuna i poslužimo.