Torta od limuna

  • 130 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Torta od limuna
Saznajte kako pripremiti tortu od limuna u našem video receptu.

Izdašna krema od jaja, vrhnja za šlag, šećera i limunovog soka, na podlozi od tijesta pa zapečena u pećnici! Svi koji volite kolače, torte i ostale slastice s limunom, naša torta od limuna je pravo jelo za vas.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tri limuna operemo, narežemo na kolutove i iskoštimo, a od jednog naribamo koricu.
  2. Zatim jedno jaje umutimo i odvojimo dva žumanjka, a maslac narežemo na kockice.
  3. U zdjelu prosijemo oštro i glatko brašno, dodamo šećer u prahu, sol i sastojke izmiješamo. Potom dodamo maslac narezan na kockice, i prstima mijesimo smjesu.
  4. Kad smjesa dobije izgled krušnih mrvica, dodamo žlicu vode, umućeno jaje, sastojke promiješamo žlicom i rukama izmijesimo u kuglu. Dobivenu kuglu tijesta omotamo kuhinjskom folijom i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi.
  5. Za to vrijeme po dnu tave rasporedimo kolutove limuna, posipamo ih polovicom šećera, prelijemo s 200 ml vode, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom, 40-ak minuta.
  6. Nekoliko minuta prije kraja kuhanja u zdjelu stavimo tri jaja, dodamo dva žumanjka, ulijemo vrhnje za šlag i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  7. Zatim dodamo naribanu koricu limuna, preostali šećer i mješamo dok se šećer ne rastopi. Na kraju ulijemo limunov sok i dobro promiješamo.
  8. Odstajalo tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za torte i dobro utisnemo uz rubove, a višak odstranimo.
  9. Preko tijesta prelijemo mješavinu jaja, vrhnja i limunovog soka te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta.
  10. Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, preko nje složimo kolutove kuhanog limuna i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 53
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: