- Almo Čatlak
 - 90 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Torta od mljevenog mesa    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mljevenog mesa.    
        Ova slana torta za podlogu ima sloj pažljivo pripremljenog i začinjenog mljevenog mesa, kako bi nakon pečenja ostalo mekano i sočno. Nadjev podsjeća na pizzu: sloj rajčice, šampinjona, malo luka i pancete, ribanog sira... i vrlo brzo pred vama je neobično jelo za cijelu obitelj!
Torta od mljevenog mesa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mljevenog mesa. - mljeveno meso (miješanog), žemlja, jaje, peršin (sjeckani), slatka mljevena paprika, rajčica, šampinjoni, luk, panceta, paprika (crvena), paprika (zelena), sir tilzit, vlasac (sjeckani), ulje, sol i papar, U zdjelu stavimo žemlje, prelijemo s 200 ml vode i kada se namoče, iscijedimo ih i usitnimo u stroju za mljevenje mesa. ; Šampinjone očetkamo i narežemo na ploške. Rajčice, luk, crvenu papričicu i zelenu papriku operemo, očistimo i narežemo na kolutove, a ploške pancete narežemo na trakice. ; U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo usitnjene žemlje, jaja, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, posolimo, popaprimo i izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu premjestimo u namašćen kalup za torte, malo poravnamo, prekrijemo pripremljenim povrćem, naribanim sirom i pokapamo rastopljenim maslacem. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena. ; Gotovu tortu od mljevenog mesa izvadimo iz kalupa, narežemo, poslužimo na tanjure i posipamo sjeckanim vlascem.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - mljeveno meso, 750 g miješanog
 - žemlja, 2
 - jaja, 2
 - peršin, 1 žlica sjeckani
 - slatka mljevena paprika, 1/2 žličice
 - rajčica, 1
 - šampinjoni, 100 g
 - luk, 1 glavica
 - pancete, 3 ploške
 - paprika, 1 crvena
 - paprika, 1 zelena
 - sir tilzit, 100 g
 - vlasac, 1 žlica sjeckani
 - ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U zdjelu stavimo žemlje, prelijemo s 200 ml vode i kada se namoče, iscijedimo ih i usitnimo u stroju za mljevenje mesa.
 - Šampinjone očetkamo i narežemo na ploške. Rajčice, luk, crvenu papričicu i zelenu papriku operemo, očistimo i narežemo na kolutove, a ploške pancete narežemo na trakice.
 - U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo usitnjene žemlje, jaja, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, posolimo, popaprimo i izmiješamo u jednoličnu smjesu.
 - Dobivenu smjesu premjestimo u namašćen kalup za torte, malo poravnamo, prekrijemo pripremljenim povrćem, naribanim sirom i pokapamo rastopljenim maslacem.
 - Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, po prilici sat vremena.
 - Gotovu tortu od mljevenog mesa izvadimo iz kalupa, narežemo, poslužimo na tanjure i posipamo sjeckanim vlascem.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:90minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





