- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta od mrkve (Carrot cake)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mrkve (carrot cake).
Mrkva u kolaču, zašto ne? To se veselo povrće koristilo za slastice još u vrijeme Robina Hooda pa ako niste dosad, krajnji je čas da vidite kako izgleda u slatkoj verziji. Prema anketama 70-ih godina 20. stoljeća, to je bilo jedno od pet omiljenih jela među stanovnicima Amerike, a na popularnosti nije izgubilo sve do danas i to sve zahvaljujući svom neodoljivom okusu. S našim receptom, komadić te zanimljive slatke kombinacije možete isprobati i Vi.
Torta od mrkve (Carrot cake) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od mrkve (carrot cake). - mrkva, brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, pimet, cimet, muškatni oraščić, šećer, smeđi šećer, jaje, jogurt, ulje, maslac, krem sir, aroma vanilije, šećer u prahu, sol, Okrugli kalup za torte namažemo maslacem, posipamo brašnom i obložimo papirom za pečenje. ; Mrkvu ogulimo, operemo i naribamo na fini ribež. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sol, sodu bikarbonu, piment, mljeveni cimet, naribani muškatni oraščić, dobro izmiješamo pjenjačom, posipamo preko naribane mrkve i sve zajedno prozračno izmiješamo. ; U multipraktik stavimo šećer, smeđi šećer, jaja, jogurt i miksamo. Zatim postepeno ulijevamo biljno ulje kako bi dobili prozračniju smjesu. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko mrkve, nježno izmiješamo sastojke i premjestimo u kalup za torte. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, po prilici 60 minuta. ; Gotovu tortu izvadimo na rešetku i ostavimo da se ohladi. ; U zasebnu zdjelu stavimo maslac, dodamo kremasti sir, aromu vanilije, šećer u prahu, te sve zajedno ručnim mikserom izmiješamo u jednoličnu glatku smjesu. ; Pripremljenom smjesom premažemo tortu ukrasimo je po želji i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mrkva, 400 g
- brašno, 400 g
- prašak za pecivo, 1 vrećica
- soda bikarbona, 1/2 žličice
- piment, 1/4 žličice
- cimet, 1/4 žličice
- muškatni oraščić, 1/4 žličice
- šećer, 300 g
- smeđi šećer, 60 g
- jaja, 3
- jogurt, 120 ml
- ulje, 120 ml
- maslac, 60 g
- krem sir, 250 g
- aroma vanilije, 1
- šećer u prahu, 200 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Okrugli kalup za torte namažemo maslacem, posipamo brašnom i obložimo papirom za pečenje.
- Mrkvu ogulimo, operemo i naribamo na fini ribež.
- U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sol, sodu bikarbonu, piment, mljeveni cimet, naribani muškatni oraščić, dobro izmiješamo pjenjačom, posipamo preko naribane mrkve i sve zajedno prozračno izmiješamo.
- U multipraktik stavimo šećer, smeđi šećer, jaja, jogurt i miksamo. Zatim postepeno ulijevamo biljno ulje kako bi dobili prozračniju smjesu.
- Dobivenu smjesu prelijemo preko mrkve, nježno izmiješamo sastojke i premjestimo u kalup za torte. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, po prilici 60 minuta.
- Gotovu tortu izvadimo na rešetku i ostavimo da se ohladi.
- U zasebnu zdjelu stavimo maslac, dodamo kremasti sir, aromu vanilije, šećer u prahu, te sve zajedno ručnim mikserom izmiješamo u jednoličnu glatku smjesu.
- Pripremljenom smjesom premažemo tortu ukrasimo je po želji i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |