Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od puretine s pireom od krumpira i komorača. – mljevena puretina, vrhnje za kuhanje, jaje, češnjak, krušne mrvice, peršin (sjeckani), majčina dušica (sušena), parmezan (naribani), grašak ((i mrkva, zamrznuti)), krumpir, komorač, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Povrće očistimo i operemo, komorač narežemo na trakice, a krumpir na kockice. Sada povrće stavimo u lonac s hladnom vodom i ostavimo ga da se moči. ; Zatim u čistu zdjelu stavimo mljevenu puretinu, začinimo majčinom dušicom, dodamo sjeckani peršin, posolimo, popaprimo, dodamo parmezan, krušne mrvice, protisnemo režanj češnjaka, dodamo jaja i sastojke dobro izmiješamo.
; Sada sastojke prelijemo vrhnjem za kuhanje, dodamo smrznuti grašak i mrkvu i još jednom nježno izmiješamo. ; Dobivenu smjesu zatim premijestimo u namašćeni kalup za torte i ravnomjerno rasporedimo. ; Kada smo pripremili smjesu, komorač i krumpir stavimo kuhati, a tortu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva. ; Nakon poprilici sat vremena, tortu možemo izvaditi iz pećnice, a od komorača, krumpra i malo maslaca izraditi pire. ; Sada tortu narežemo, na tanjure za posluživanje slažemo pire od krumpira i komorača, dodamo kriške torte od puretine, ukrasimo s malo svježeg peršina i jelo poslužimo.; –
Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od puretine s pireom od krumpira i komorača.
Povrće očistimo i operemo, komorač narežemo na trakice, a krumpir na kockice. Sada povrće stavimo u lonac s hladnom vodom i ostavimo ga da se moči.
Zatim u čistu zdjelu stavimo mljevenu puretinu, začinimo majčinom dušicom, dodamo sjeckani peršin, posolimo, popaprimo, dodamo parmezan, krušne mrvice, protisnemo režanj češnjaka, dodamo jaja i sastojke dobro izmiješamo.
Sada sastojke prelijemo vrhnjem za kuhanje, dodamo smrznuti grašak i mrkvu i još jednom nježno izmiješamo.
Dobivenu smjesu zatim premijestimo u namašćeni kalup za torte i ravnomjerno rasporedimo.
Kada smo pripremili smjesu, komorač i krumpir stavimo kuhati, a tortu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
Nakon poprilici sat vremena, tortu možemo izvaditi iz pećnice, a od komorača, krumpra i malo maslaca izraditi pire.
Sada tortu narežemo, na tanjure za posluživanje slažemo pire od krumpira i komorača, dodamo kriške torte od puretine, ukrasimo s malo svježeg peršina i jelo poslužimo.