- Almo Čatlak
- 90 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Torta od puretine s pireom od krumpira i komorača
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od puretine s pireom od krumpira i komorača.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena puretina, 1 kg
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- jaja, 2 komada
- češnjak, 1 režanj
- krušne mrvice, 60 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- parmezan, 50 g naribani
- grašak, 450 g (i mrkva, zamrznuti)
- krumpir, 400 g
- komorač, 150 g
- maslac, 70 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće očistimo i operemo, komorač narežemo na trakice, a krumpir na kockice. Sada povrće stavimo u lonac s hladnom vodom i ostavimo ga da se moči.
- Zatim u čistu zdjelu stavimo mljevenu puretinu, začinimo majčinom dušicom, dodamo sjeckani peršin, posolimo, popaprimo, dodamo parmezan, krušne mrvice, protisnemo režanj češnjaka, dodamo jaja i sastojke dobro izmiješamo.
- Sada sastojke prelijemo vrhnjem za kuhanje, dodamo smrznuti grašak i mrkvu i još jednom nježno izmiješamo.
- Dobivenu smjesu zatim premijestimo u namašćeni kalup za torte i ravnomjerno rasporedimo.
- Kada smo pripremili smjesu, komorač i krumpir stavimo kuhati, a tortu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
- Nakon poprilici sat vremena, tortu možemo izvaditi iz pećnice, a od komorača, krumpra i malo maslaca izraditi pire.
- Sada tortu narežemo, na tanjure za posluživanje slažemo pire od krumpira i komorača, dodamo kriške torte od puretine, ukrasimo s malo svježeg peršina i jelo poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |