- Almo Čatlak
- 150 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta od sira (Cheesecake)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od sira (cheesecake).
Prhka podloga + kremasti nadjev od sira + malo strpljenja dok se torta na ispeče = idealan kolač čak i za svečane prilike. U Americi većina gradova ima svoju varijantu ove megapopularne slastice. Razlikuju se veličinom, visinom, pokojim sastojkom ili pak vrstom sira, ali jedno im je svima zajedničko: vole ga svi, od najmlađih pa sve do najstarijih.
Torta od sira (Cheesecake) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od sira (cheesecake). - krem sir, maslac, čajno pecivo, šećer, kiselo vrhnje, slatko vrhnje, aroma vanilije, jaje, U loncu rastopimo maslac i maknemo sa vatre. Čajno pecivo izmrvimo, dodamo maslacu, zatim dodamo žličicu šećera, sve zajedno izmiješamo, premjestimo u papirom za pečenje obložen kalup za kolače i poravnamo tucajući ravnim dnom čaše. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, 10 minuta.; Za to vrijeme u zdjelu stavimo kiselo vrhnje, kremasti sir, šećer i dobro izmiješamo ručnim mikserom na srednjoj brzini. ; U zasebnu zdjelu ulijemo slatko vrhnje, dodamo aromu vanilije, dva cijela jaja i tri žutanjka. Dobivenu smjesu postepeno dodajemo u smjesu sa sirom, stalno miješajući ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu. ; Temperaturu pećnice smanjimo na 125°C, te iz nje izvadimo kalup s izmrvljenim čajnim pecivom. ; Pripremljenu smjesu od sira ulijemo u kalup s čajnim pecivom, te ga malo protresemo da izađu mjehurići. ; Zatim kalup stavimo u pećnicu, u nešto veću posudu u koju ulijemo vruću vodu do pola visine. Ovako pripremljen kolač pečemo u posudi s vrućom vodom (parna kupelj), u pećnici zagrijanoj na 125°C, po prilici jedan sat. ; Zatim ugasimo pećnicu, otvorimo vrata na jednu minutu, zatvorimo pećnicu i tortu ostavimo da odstoji još jedan sat. ; Nakon toga, tortu zajedno s kalupom izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi na sobnu temparaturu i stavimo u hladnjak da se posve ohladi. ; Zatim tortu izvadimo iz kalupa, rub torte ukrasimo izmrvljenim keksima i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krem sir, 600 g
- maslac, 100 ml
- čajno pecivo, 100 g
- šećer, 200 g
- kiselo vrhnje, 300 ml
- slatko vrhnje, 80 ml
- aroma vanilije, 1
- jaja, 5
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu rastopimo maslac i maknemo sa vatre. Čajno pecivo izmrvimo, dodamo maslacu, zatim dodamo žličicu šećera, sve zajedno izmiješamo, premjestimo u papirom za pečenje obložen kalup za kolače i poravnamo tucajući ravnim dnom čaše. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, 10 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo kiselo vrhnje, kremasti sir, šećer i dobro izmiješamo ručnim mikserom na srednjoj brzini.
- U zasebnu zdjelu ulijemo slatko vrhnje, dodamo aromu vanilije, dva cijela jaja i tri žutanjka. Dobivenu smjesu postepeno dodajemo u smjesu sa sirom, stalno miješajući ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu.
- Temperaturu pećnice smanjimo na 125°C, te iz nje izvadimo kalup s izmrvljenim čajnim pecivom.
- Pripremljenu smjesu od sira ulijemo u kalup s čajnim pecivom, te ga malo protresemo da izađu mjehurići.
- Zatim kalup stavimo u pećnicu, u nešto veću posudu u koju ulijemo vruću vodu do pola visine. Ovako pripremljen kolač pečemo u posudi s vrućom vodom (parna kupelj), u pećnici zagrijanoj na 125°C, po prilici jedan sat.
- Zatim ugasimo pećnicu, otvorimo vrata na jednu minutu, zatvorimo pećnicu i tortu ostavimo da odstoji još jedan sat.
- Nakon toga, tortu zajedno s kalupom izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi na sobnu temparaturu i stavimo u hladnjak da se posve ohladi.
- Zatim tortu izvadimo iz kalupa, rub torte ukrasimo izmrvljenim keksima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:150minuta |