- Almo Čatlak
- 270 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta od sira s jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od sira s jagodama.
Da čujemo, tko to ne voli tortu od sira? Svi je vole? Tako smo i mislili. Da ne biste upali u rutinu pripremanja uvijek jedne te iste torte od sira, dodali smo receptu ukusan i nadasve proljetan dodatak – jagode. Tek sada joj nitko neće moći odoljeti...
Torta od sira s jagodama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od sira s jagodama. - jagode, biskvit ((čajni kolutići)), maslac, šećer u prahu, želatina (instant), mileram, kravlji sir (svježeg), Biskvit dobro smrvimo ili sameljemo u sjekaču i premjestimo u zdjelu. ; Zatim dodamo rastopljeni maslac i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Stjenke kalupa za torte obložimo papirom za pečenje, a po dnu rasporedimo i žlicom ravnomjerno utisnemo pripremljenu mješavinu od biskvita i maslaca, te stavimo u hladnjak da se stvrdne. ; Za to vrijeme operemo i očistimo jagode, prepolovimo ih, stavimo u mikser i izmiksamo. ; Zatim u mikser dodamo šećer u prahu, instant želatinu, mileram, svježi kravlji sir, poklopimo i sve zajedno dobro izmiksamo. ; Gotovu kremu prelijemo u kalup za torte i sve zajedno ponovo stavimo u hladnjak na najmanje četiri sata da torta zadrži oblik.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 500 g
- biskvit, 300 g (čajni kolutići)
- maslac, 80 g
- šećer u prahu, 120 g
- želatina, 30 g instant
- mileram, 125 ml
- kravlji sir, 250 g svježeg
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Biskvit dobro smrvimo ili sameljemo u sjekaču i premjestimo u zdjelu.
- Zatim dodamo rastopljeni maslac i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Stjenke kalupa za torte obložimo papirom za pečenje, a po dnu rasporedimo i žlicom ravnomjerno utisnemo pripremljenu mješavinu od biskvita i maslaca, te stavimo u hladnjak da se stvrdne.
- Za to vrijeme operemo i očistimo jagode, prepolovimo ih, stavimo u mikser i izmiksamo.
- Zatim u mikser dodamo šećer u prahu, instant želatinu, mileram, svježi kravlji sir, poklopimo i sve zajedno dobro izmiksamo.
- Gotovu kremu prelijemo u kalup za torte i sve zajedno ponovo stavimo u hladnjak na najmanje četiri sata da torta zadrži oblik.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:270minuta |