- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta od špinata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od špinata. – špinat (svježeg), luk, jaje, sir feta, mlijeko, maslac, peršin (sjeckani), tijesto za savijače, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Špinat očistimo, operemo i ocijedimo, maslac rastopimo, luk nasjeckamo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga dok malo ne omekša. ; Nakon 2-3 minute dodamo špinat, tavu poklopimo i špinat pirjamo 7-8 minuta, dok malo ne omekša. ; Zatim luk i špinat premjestimo u zdjelu i ostavimo da se malo ohlade. ; Za to vrijeme lisnato tijesto izrežemo na veličinu posude, 6 listova složimo na dno vatrostalne posude, tako da svaki premažemo rastopljenim maslacem i mlijekom. ; U zdjelu s ohlađenim špinatom dodamo feta sir i malo ga izgnječimo. Potom dodamo umućena jaja, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko listova tijesta u vatrostalnoj posudi i preko nje stavimo preostale listove tijesta, premazujući ih rastopljenim maslacem i mlijekom. ; Zatim tortu narežemo na romboide i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Torta je gotova i možemo ju poslužiti.
; – Sir feta potječe iz Grčke i proizvodi se od ovčjeg ili mješavine ovčjeg i kozjeg mlijeka, i to je važno znati, ali kad se pomiješa sa špinatom u ovom divnom receptu, više ništa nije važno.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Torta od špinata – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od špinata. – špinat (svježeg), luk, jaje, sir feta, mlijeko, maslac, peršin (sjeckani), tijesto za savijače, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Špinat očistimo, operemo i ocijedimo, maslac rastopimo, luk nasjeckamo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga dok malo ne omekša. ; Nakon 2-3 minute dodamo špinat, tavu poklopimo i špinat pirjamo 7-8 minuta, dok malo ne omekša. ; Zatim luk i špinat premjestimo u zdjelu i ostavimo da se malo ohlade. ; Za to vrijeme lisnato tijesto izrežemo na veličinu posude, 6 listova složimo na dno vatrostalne posude, tako da svaki premažemo rastopljenim maslacem i mlijekom. ; U zdjelu s ohlađenim špinatom dodamo feta sir i malo ga izgnječimo. Potom dodamo umućena jaja, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko listova tijesta u vatrostalnoj posudi i preko nje stavimo preostale listove tijesta, premazujući ih rastopljenim maslacem i mlijekom. ; Zatim tortu narežemo na romboide i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Torta je gotova i možemo ju poslužiti.
; -</div>
Torta od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od špinata.
Sir feta potječe iz Grčke i proizvodi se od ovčjeg ili mješavine ovčjeg i kozjeg mlijeka, i to je važno znati, ali kad se pomiješa sa špinatom u ovom divnom receptu, više ništa nije važno.
Torta od špinata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu od špinata. - špinat (svježeg), luk, jaje, sir feta, mlijeko, maslac, peršin (sjeckani), tijesto za savijače, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Špinat očistimo, operemo i ocijedimo, maslac rastopimo, luk nasjeckamo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga dok malo ne omekša. ; Nakon 2-3 minute dodamo špinat, tavu poklopimo i špinat pirjamo 7-8 minuta, dok malo ne omekša. ; Zatim luk i špinat premjestimo u zdjelu i ostavimo da se malo ohlade. ; Za to vrijeme lisnato tijesto izrežemo na veličinu posude, 6 listova složimo na dno vatrostalne posude, tako da svaki premažemo rastopljenim maslacem i mlijekom. ; U zdjelu s ohlađenim špinatom dodamo feta sir i malo ga izgnječimo. Potom dodamo umućena jaja, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu rasporedimo preko listova tijesta u vatrostalnoj posudi i preko nje stavimo preostale listove tijesta, premazujući ih rastopljenim maslacem i mlijekom. ; Zatim tortu narežemo na romboide i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Torta je gotova i možemo ju poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Špinat očistimo, operemo i ocijedimo, maslac rastopimo, luk nasjeckamo, a jaja umutimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga dok malo ne omekša.
- Nakon 2-3 minute dodamo špinat, tavu poklopimo i špinat pirjamo 7-8 minuta, dok malo ne omekša.
- Zatim luk i špinat premjestimo u zdjelu i ostavimo da se malo ohlade.
- Za to vrijeme lisnato tijesto izrežemo na veličinu posude, 6 listova složimo na dno vatrostalne posude, tako da svaki premažemo rastopljenim maslacem i mlijekom.
- U zdjelu s ohlađenim špinatom dodamo feta sir i malo ga izgnječimo. Potom dodamo umućena jaja, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenu smjesu rasporedimo preko listova tijesta u vatrostalnoj posudi i preko nje stavimo preostale listove tijesta, premazujući ih rastopljenim maslacem i mlijekom.
- Zatim tortu narežemo na romboide i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta.
- Torta je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|