- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Torta s agrumima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu s agrumima.
Torta dobrog naziva, ali vjerujte još boljeg okusa. Da vam uzalud ne objašnjavamo o kakvom se receptu radi, najbolje je da ga pogledate, pripremite i uživate u njemu.
Torta s agrumima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortu s agrumima. - glatko brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, jaje, šećer, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sok od naranče, limun (naribane korice), naranča (naribane korice), sok od limete, marcipan, U zdjelu s prosijanim brašnom, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu i izmiješamo sastojke.; U zdjelu iznad pare stavimo 150 g šećera, dodamo žumanjke i mikserom izradimo jednoličnu kremu. Zatim u kremu postupno uljevamo maslinovo ulje i miksamo dalje.; Potom ulijemo 40 ml narančina soka, dodamo naribane narančine i limunove korice i miksamo dalje. ; Zdjelu maknemo s vatre, u nju umiješamo suhu smjesu od brašna, dobro izmiješamo i premjestimo u maslacem namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.; Za to vrijeme napravimo preljev za tortu, tako što u tavu stavimo preostali šećer, ulijemo sok limete i preostali narančin sok i kada prokuha, kuhamo dok ne dobijemo sirup. ; Od marcipana i šećera umijesimo tijesto i izrežemo trakice za ukrašavanje torte. ; Ohlađeni kolač premažemo sirupom, ukrasimo trakicama od marcipana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 150 g
- prašak za pecivo, 12 g
- soda bikarbona, 1 žličica
- jaja, 3
- šećer, 250 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 50 ml
- sok od naranče, 220 ml
- limun, 1/2 naribane korice
- naranča, 1/2 naribane korice
- sok od limete, 70 ml
- marcipan, 100 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s prosijanim brašnom, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu i izmiješamo sastojke.
- U zdjelu iznad pare stavimo 150 g šećera, dodamo žumanjke i mikserom izradimo jednoličnu kremu. Zatim u kremu postupno uljevamo maslinovo ulje i miksamo dalje.
- Potom ulijemo 40 ml narančina soka, dodamo naribane narančine i limunove korice i miksamo dalje.
- Zdjelu maknemo s vatre, u nju umiješamo suhu smjesu od brašna, dobro izmiješamo i premjestimo u maslacem namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
- Za to vrijeme napravimo preljev za tortu, tako što u tavu stavimo preostali šećer, ulijemo sok limete i preostali narančin sok i kada prokuha, kuhamo dok ne dobijemo sirup.
- Od marcipana i šećera umijesimo tijesto i izrežemo trakice za ukrašavanje torte.
- Ohlađeni kolač premažemo sirupom, ukrasimo trakicama od marcipana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |