- Tomislav Špiček
- 80 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Torta s dimljenim lososom
Saznajte kako pripremiti tortu s dimljenim lososom u našem video receptu.
Torta... losos ... kavijar? Zvuči odlično. I jest odlično. Dimljeni losos širi svoje mirise iz buqueta od kopra. Prhko, aromatično, prava ofenziva na vaša osjetila - najbolja nagrada za vaše nepce.
Torta s dimljenim lososom - Saznajte kako pripremiti tortu s dimljenim lososom u našem video receptu. - losos (dimljeni), jaje, slatko vrhnje, šećer, brašno, suhi kvasac, voda, kopar, kavijar, limun, sol, papar, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže 30 minuta. ; Nakon toga tijesto razvaljamo na dasci veličine nešto veće od posude u kojoj ćemo ga peći. ; Tijesto umetnemo u posudu visine 2-3 cm i poravnamo sa rubom posude. ; Žumanjak poprskamo sa malo vode, promiješamo te premažemo složeno tijesto. Ostavimo da stoji još 10 minuta. ; Meso lososa usitnimo na komadiće i očistimo od kosti ukoliko ih nađemo, pomiješamo sa sitno nasjeckanim koprom, jajima, vrhnjem za kuhanje, izmiješamo te začinimo soli i paprom. ; U posebnoj posudi napravimo šlag od slatkog vrhnja te i njega umiješamo u smjesu od dimljenog lososa. ; Zgotovljenu smjesu prelijemo preko dignutog tijesta u posudi za pečenje. ; Tortu od dimljenog lososa pečemo na donjoj razini 25 minuta na 225 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- losos, 250 g dimljeni
- jaja, 4
- slatko vrhnje, 500 ml
- šećer, 1 žličica
- brašno, 200 g
- suhi kvasac, 7 g
- voda, 125 ml
- kopar, 1 svežanj
- kavijar, 50 g
- limun, 1
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže 30 minuta.
- Nakon toga tijesto razvaljamo na dasci veličine nešto veće od posude u kojoj ćemo ga peći.
- Tijesto umetnemo u posudu visine 2-3 cm i poravnamo sa rubom posude.
- Žumanjak poprskamo sa malo vode, promiješamo te premažemo složeno tijesto. Ostavimo da stoji još 10 minuta.
- Meso lososa usitnimo na komadiće i očistimo od kosti ukoliko ih nađemo, pomiješamo sa sitno nasjeckanim koprom, jajima, vrhnjem za kuhanje, izmiješamo te začinimo soli i paprom.
- U posebnoj posudi napravimo šlag od slatkog vrhnja te i njega umiješamo u smjesu od dimljenog lososa.
- Zgotovljenu smjesu prelijemo preko dignutog tijesta u posudi za pečenje.
- Tortu od dimljenog lososa pečemo na donjoj razini 25 minuta na 225 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |