- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tortelini s umakom od mljevenog mesa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti torteline s umakom od mljevenog mesa. – tortelini, mljeveno meso (miješanog), bešamel umak, crno vino, luk, koncentrat rajčice, češnjak, majčina dušica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljeveno meso i povremeno miješajući, pržimo ga dok ne ispari tekućina koju meso ispusti i dok ne postane zrnato. ; Nakon 20-ak minuta prženja meso začinimo solju, paprom i majčinom dušicom, dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo torteline i kuhamo ih po prilici četiri minute. ; Za to vrijeme u tavu s mesom ulijemo umak bešamel, promiješamo smanjimo vatru i kuhamo dok tortelini ne budu gotovi. ; Kuhane torteline procijedimo i rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom od mljevenog mesa, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; – Ako volite tjesteninu, ali i malo „konkretnija“ jela, onda je ovo pravi odabir za vas. Kuhani tortelini s finim preljevom od mljevenog mesa i bešamel umaka, sigurno vas neće razočarati.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tortelini s umakom od mljevenog mesa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti torteline s umakom od mljevenog mesa. – tortelini, mljeveno meso (miješanog), bešamel umak, crno vino, luk, koncentrat rajčice, češnjak, majčina dušica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljeveno meso i povremeno miješajući, pržimo ga dok ne ispari tekućina koju meso ispusti i dok ne postane zrnato. ; Nakon 20-ak minuta prženja meso začinimo solju, paprom i majčinom dušicom, dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo torteline i kuhamo ih po prilici četiri minute. ; Za to vrijeme u tavu s mesom ulijemo umak bešamel, promiješamo smanjimo vatru i kuhamo dok tortelini ne budu gotovi. ; Kuhane torteline procijedimo i rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom od mljevenog mesa, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -</div>
Tortelini s umakom od mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti torteline s umakom od mljevenog mesa.
Ako volite tjesteninu, ali i malo „konkretnija“ jela, onda je ovo pravi odabir za vas. Kuhani tortelini s finim preljevom od mljevenog mesa i bešamel umaka, sigurno vas neće razočarati.
Tortelini s umakom od mljevenog mesa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti torteline s umakom od mljevenog mesa. - tortelini, mljeveno meso (miješanog), bešamel umak, crno vino, luk, koncentrat rajčice, češnjak, majčina dušica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljeveno meso i povremeno miješajući, pržimo ga dok ne ispari tekućina koju meso ispusti i dok ne postane zrnato. ; Nakon 20-ak minuta prženja meso začinimo solju, paprom i majčinom dušicom, dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo torteline i kuhamo ih po prilici četiri minute. ; Za to vrijeme u tavu s mesom ulijemo umak bešamel, promiješamo smanjimo vatru i kuhamo dok tortelini ne budu gotovi. ; Kuhane torteline procijedimo i rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom od mljevenog mesa, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo mljeveno meso i povremeno miješajući, pržimo ga dok ne ispari tekućina koju meso ispusti i dok ne postane zrnato.
- Nakon 20-ak minuta prženja meso začinimo solju, paprom i majčinom dušicom, dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
- Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo torteline i kuhamo ih po prilici četiri minute.
- Za to vrijeme u tavu s mesom ulijemo umak bešamel, promiješamo smanjimo vatru i kuhamo dok tortelini ne budu gotovi.
- Kuhane torteline procijedimo i rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom od mljevenog mesa, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|