- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tortelini s umakom od svježe rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti torteline s umakom od svježe rajčice.
Tortellini su punjena tjestenina u obliku prstena, a oblikom podsjećaju na pupak pa ih neki talijani tako i nazivaju „umbellico“. Ako uz njih pripremite svježi umak od svježih rajčica s mozzarellom i vi ćete se osjećati svježe.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rajčica, 600 g svježih
- sir mozzarella, 250 g
- tortelini, 500 g
- češnjak, 2 režnja
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rajčice operemo, očistimo i narežemo na kockice, mozzarellu narežemo na prutiće, a češnjak nasjeckamo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezane rajčice, sušenu majčinu dušicu, sjeckani češnjak, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
- Za to vrijeme torteline stavimo u vrelu i posoljenu vodu i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Zatim toreline ocijedimo i premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih gotovim umakom od rajčica, preko svega rasporedimo prutiće mozzarelle, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |