- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tortellini u umaku od slanine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka. – tortelini (punjenih blitvom ), maslac, poriluk, slanina (pečene), bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), dimljeni sir, vrhnje za kuhanje, sol, Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute. ; Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
; – Tortellini su punjena tjestenina u obliku prstena, a izgledom i oblikom podsjećaju na ljudski pupak pa ih neki Talijani tako i nazivaju „umbellico“. No od te informacije se nećete najesti, ali ukoliko pripremite ovo ukusno jelo zasigurno ćete biti siti i sretni.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tortellini u umaku od slanine i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka. – tortelini (punjenih blitvom ), maslac, poriluk, slanina (pečene), bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), dimljeni sir, vrhnje za kuhanje, sol, Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute. ; Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
; -</div>
Tortellini u umaku od slanine i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka.
Tortellini su punjena tjestenina u obliku prstena, a izgledom i oblikom podsjećaju na ljudski pupak pa ih neki Talijani tako i nazivaju „umbellico“. No od te informacije se nećete najesti, ali ukoliko pripremite ovo ukusno jelo zasigurno ćete biti siti i sretni.
Tortellini u umaku od slanine i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka. - tortelini (punjenih blitvom ), maslac, poriluk, slanina (pečene), bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), dimljeni sir, vrhnje za kuhanje, sol, Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute. ; Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, slaninu na prutiće, a dimljeni sir naribamo.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo narezani poriluk i slaninu, posolimo, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i pirjamo još 3 minute da vino napola ispari.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje i stalno miješajući postupno dodajemo polovicu naribanog parmezana i dimljenog sira.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo svježe torteline i kuhamo ih po uputama na pakiranju, po prilici 2-3 minute.
- Kuhane torteline ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih pripremljenim umakom, posipamo preostalim naribanim parmezanom i dimljenim sirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 58
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|