- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tortice s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortice s jabukama. – lisnato tijesto, jabuke, limun, džem od marelica, šećer u prahu, Jabuke operemo, ogulimo, izvadimo im srednji dio s košticama, narežemo ih na tanke listiće, stavimo ih u zdjelicu i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju. ; Radnu površinu posipamo šećerom u prahu i preko njega razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra. ; Na tijesto rasporedimo naopako okrenute čajne tanjuriće i po njima izrežemo krugove iz tijesta. ; Dobivene oblike tijesta premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Zatim tijesta vilicom izbodemo 2 centimetra od ruba da se ne diže tijekom pečenja, preko njih lepezasto složimo listiće jabuka u krug, posipamo šećerom u prahu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s džemom ulijemo 50 ml vode i izmiješamo sastojke. ; Gotove tortice izvadimo iz pećnice, premažemo ih mješavinom džema i vode i poslužimo.
; – Lisnato tijesto je vrsta tijesta od brašna, vode i maslaca koje valjenjem i preklapanjem sadrži preko 700 unutarnjih listića, a ako te listiće malo razvaljamo, prekrijemo kriškama jabuka, posipamo šećerom u prahu i ispečemo u pećnici, dobiti ćemo prekrasnu i jednostavnu slasticu. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tortice s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortice s jabukama. – lisnato tijesto, jabuke, limun, džem od marelica, šećer u prahu, Jabuke operemo, ogulimo, izvadimo im srednji dio s košticama, narežemo ih na tanke listiće, stavimo ih u zdjelicu i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju. ; Radnu površinu posipamo šećerom u prahu i preko njega razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra. ; Na tijesto rasporedimo naopako okrenute čajne tanjuriće i po njima izrežemo krugove iz tijesta. ; Dobivene oblike tijesta premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Zatim tijesta vilicom izbodemo 2 centimetra od ruba da se ne diže tijekom pečenja, preko njih lepezasto složimo listiće jabuka u krug, posipamo šećerom u prahu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s džemom ulijemo 50 ml vode i izmiješamo sastojke. ; Gotove tortice izvadimo iz pećnice, premažemo ih mješavinom džema i vode i poslužimo.
; -</div>
Tortice s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortice s jabukama.
Lisnato tijesto je vrsta tijesta od brašna, vode i maslaca koje valjenjem i preklapanjem sadrži preko 700 unutarnjih listića, a ako te listiće malo razvaljamo, prekrijemo kriškama jabuka, posipamo šećerom u prahu i ispečemo u pećnici, dobiti ćemo prekrasnu i jednostavnu slasticu. U slast!
Tortice s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tortice s jabukama. - lisnato tijesto, jabuke, limun, džem od marelica, šećer u prahu, Jabuke operemo, ogulimo, izvadimo im srednji dio s košticama, narežemo ih na tanke listiće, stavimo ih u zdjelicu i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju. ; Radnu površinu posipamo šećerom u prahu i preko njega razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra. ; Na tijesto rasporedimo naopako okrenute čajne tanjuriće i po njima izrežemo krugove iz tijesta. ; Dobivene oblike tijesta premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Zatim tijesta vilicom izbodemo 2 centimetra od ruba da se ne diže tijekom pečenja, preko njih lepezasto složimo listiće jabuka u krug, posipamo šećerom u prahu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s džemom ulijemo 50 ml vode i izmiješamo sastojke. ; Gotove tortice izvadimo iz pećnice, premažemo ih mješavinom džema i vode i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Jabuke operemo, ogulimo, izvadimo im srednji dio s košticama, narežemo ih na tanke listiće, stavimo ih u zdjelicu i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju.
- Radnu površinu posipamo šećerom u prahu i preko njega razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 3-4 milimetra.
- Na tijesto rasporedimo naopako okrenute čajne tanjuriće i po njima izrežemo krugove iz tijesta.
- Dobivene oblike tijesta premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
- Zatim tijesta vilicom izbodemo 2 centimetra od ruba da se ne diže tijekom pečenja, preko njih lepezasto složimo listiće jabuka u krug, posipamo šećerom u prahu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelicu s džemom ulijemo 50 ml vode i izmiješamo sastojke.
- Gotove tortice izvadimo iz pećnice, premažemo ih mješavinom džema i vode i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|