- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Toscanska juha sa zapečenim kruhom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti toscansku juhu sa zapečenim kruhom.
Nevjerojatno jednostavna, ali i isto tako ukusna juha dolazi nam iz gastronomske prijestolnice Italije, točnije iz pitoresknog grada Toskane. Pa pogledajmo!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mesni temeljac, 1 l
- kruh, 12 kriški
- punomasni sir, 150 g tvrdog
- češnjak, 2 režnja
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Češnjak očistimo, a sir narežemo na tanke kriške.
- Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, rasporedimo kriške kruha i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 10-ak minuta, odnosno dok ne porumene.
- Pečene kriške izvadimo iz pećnice, gornje strane kriški natrljamo češnjakom i složimo ih u prikladne vatrostalne zdjelice.
- Preko kruha stavimo kriške sira, sve zajedno prelijemo vrućom juhom i zdjelice vratimo u pećnicu na istu temperaturu, pod gril.
- Nakon 5-10 minuta kada je sir počeo dobivati boju, zdjelice izvadimo i juhu možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |