- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Trokutići od tankog tijesta sa špinatom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti trokutiće od tankog tijesta sa špinatom i sirom.
Špinat se uzgaja tijekom cijele godine, stoga razlikujemo dvije vrste špinata – zimski i ljetni, a koji s mješavinom tri vrste sira čini odličan i zdrav nadjev za ove fine trokutiće od tankog tijesta.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- špinat, 500 g svježeg
- luk, 1 glavica
- mladi luk, 3
- peršin, 4 žlice sjeckanog
- muškatni oraščić, 1 prstohvat naribani
- parmezan, 40 g naribanog
- sir feta, 150 g
- svježi kravlji sir, 100 g
- jaja, 4
- maslac, 40 g omekšalog
- kore za savijače, 500 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk i mladi luk nasjeckamo, feta sir izmrvimo, oprane i očišćene listove špinata grubo narežemo, a jaja umutimo. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. Zatim dodamo sjeckani mladi luk i pržimo dalje.
- Nakon tri minute dodamo sjeckani peršin, izmiješamo sastojke, dodamo narezane listove špinata, posolimo, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući kuhačom.
- Kad ispari veći dio vode koju špinat ispusti, dodamo naribani muškatni oraščić, mrvljeni feta sir, svježi kravlji sir, tri umućena jaja, naribani sir parmezan, promiješamo i pričekamo da se smjesa malo ohladi.
- Potom smjesu od špinata stavimo u cijedilo da uklonimo višak tekućine, a listove za savijače rasprostremo na radnu površinu i prerežemo ih po duljini na tri jednaka dijela.
- Svaki dio tijesta premažemo omekšanim maslacem, nadjenemo ga većom žlicom smjese od špinata i preklapajući po tri lista tijesta oblikujemo trokute te postupak ponovimo s preostalim sastojcima.
- Dobivene trokute od tijesta premjestimo na namašćen lim za pečenje, premažemo ih preostalim umućenim jajetom, po želji posipamo sjemenkama sezama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta.
- Trokutići su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |