Tufahije

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Tufahije
Saznajte kako pripremiti tufahije u našem video receptu.

Jabuke kuhane u slatkom sirupu, punjene slatkom smjesom od oraha, obogaćene slatkim tučenim vrhnjem i slatkim sirupom od višnje, to su - SLATKE tufahije! Kao i mnoge druge orijentalne slastice, prepune su šećera i slasne, jednostavno se tope u ustima.

Tufahije - Saznajte kako pripremiti tufahije u našem video receptu. - jabuke, orasi (mljevenih), slatko vrhnje, limun (naribana korica), voćni kompot (od višanja), voćni sirup (od višanja), voda, šećer, med, vanilin šećer, Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu. ; Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke. ; Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta. ; Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta. ; Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa. ; Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu.
  2. Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke.
  3. Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta.
  4. Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta.
  5. Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa.
  6. Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: