- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tufahije
Saznajte kako pripremiti tufahije u našem video receptu.
Jabuke kuhane u slatkom sirupu, punjene slatkom smjesom od oraha, obogaćene slatkim tučenim vrhnjem i slatkim sirupom od višnje, to su - SLATKE tufahije! Kao i mnoge druge orijentalne slastice, prepune su šećera i slasne, jednostavno se tope u ustima.
Tufahije - Saznajte kako pripremiti tufahije u našem video receptu. - jabuke, orasi (mljevenih), slatko vrhnje, limun (naribana korica), voćni kompot (od višanja), voćni sirup (od višanja), voda, šećer, med, vanilin šećer, Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu. ; Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke. ; Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta. ; Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta. ; Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa. ; Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jabuke, 4 komada
- orasi, 120 g mljevenih
- slatko vrhnje, 250 ml
- limun, 1 naribana korica
- voćni kompot, 1 od višanja
- voćni sirup od višanja
- voda, 400 ml
- šećer, 400 g
- med, 100 g
- vanilin šećer, 10 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu.
- Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke.
- Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta.
- Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta.
- Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa.
- Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |