- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tufahije – Saznajte kako pripremiti tufahije u našem video receptu. – jabuke, orasi (mljevenih), slatko vrhnje, limun (naribana korica), voćni kompot (od višanja), voćni sirup (od višanja), voda, šećer, med, vanilin šećer, Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu. ; Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke. ; Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta. ; Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta. ; Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa. ; Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.; – Jabuke kuhane u slatkom sirupu, punjene slatkom smjesom od oraha, obogaćene slatkim tučenim vrhnjem i slatkim sirupom od višnje, to su – SLATKE tufahije! Kao i mnoge druge orijentalne slastice, prepune su šećera i slasne, jednostavno se tope u ustima.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Tufahije – Saznajte kako pripremiti tufahije u našem video receptu. – jabuke, orasi (mljevenih), slatko vrhnje, limun (naribana korica), voćni kompot (od višanja), voćni sirup (od višanja), voda, šećer, med, vanilin šećer, Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu. ; Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke. ; Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta. ; Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta. ; Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa. ; Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.; -</div>
Tufahije
Saznajte kako pripremiti tufahije u našem video receptu.
Jabuke kuhane u slatkom sirupu, punjene slatkom smjesom od oraha, obogaćene slatkim tučenim vrhnjem i slatkim sirupom od višnje, to su - SLATKE tufahije! Kao i mnoge druge orijentalne slastice, prepune su šećera i slasne, jednostavno se tope u ustima.
Tufahije - Saznajte kako pripremiti tufahije u našem video receptu. - jabuke, orasi (mljevenih), slatko vrhnje, limun (naribana korica), voćni kompot (od višanja), voćni sirup (od višanja), voda, šećer, med, vanilin šećer, Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu. ; Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke. ; Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta. ; Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta. ; Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa. ; Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.; -
Upute po koracima:
- Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu.
- Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke.
- Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta.
- Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta.
- Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa.
- Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 27
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
tufahije,
Jela koja su danas popularna:
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Odresci svinjskog karea u pikantnoj salsi
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Fažoli s pestom genovese
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Turska tava
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Puretina s dimljenom šunkom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Boškarin na lešo
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
250 min
Almo Čatlak
Zapečene smokve s pistaciom
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Povrtna juha s bijelim grahom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Povrtni bulgur
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)