- Almo Čatlak
- 30 min
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tuna alla Favignana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sicilijanski specijalitet Tuna alla Favigana.
Tuna alla Favignana je mediteranski specijalitet porijeklom sa malog otičića zapadno od Sicilije. Kao i kod puno drugih sicilijanskih recepata, i ovdje nalazimo osnovne mediteranske namirnice: ribu, masline, kapare i maslinovo ulje. No iako su namirnice uobičajene, rezultat je ipak poseban. Na odrescima se formira slasna korica od krušnih mrvica, a ispod nje ostaju zatvoreni fini sokovi bilja i tune.
Tuna alla Favignana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sicilijanski specijalitet Tuna alla Favigana. - tuna (po 150 g), masline (zelenih iskoštenih), kapare, peršin (sjeckanog), krušne mrvice, sol, maslinovo ulje, papar, Odreske tune kratko isperemo hladnom vodom, osušimo, začinimo solju i svježe mljevenim paprom. ; Vatrostalnu posudu namažemo mješavinom maslinovog i običnog ulja pa na nju položimo odreske. ; Masline i kapare grubo nasjeckamo i posipamo po odrescima. Peršinov list sitno nasjeckamo i posipamo preko maslina i kapara. Odreske zatim posipamo krušnim mrvicama, nakapamo maslinovim uljem i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 160°C oko 20 minuta. Kao prilog možemo poslužiti krumpir na maslacu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna, 4 odreska po 150 g
- masline, 50 g zelenih iskoštenih
- kapare, 1 žlica
- peršin, 4 žlice sjeckanog
- krušne mrvice, 2 žlice
- sol
- maslinovo ulje
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Odreske tune kratko isperemo hladnom vodom, osušimo, začinimo solju i svježe mljevenim paprom.
- Vatrostalnu posudu namažemo mješavinom maslinovog i običnog ulja pa na nju položimo odreske.
- Masline i kapare grubo nasjeckamo i posipamo po odrescima. Peršinov list sitno nasjeckamo i posipamo preko maslina i kapara. Odreske zatim posipamo krušnim mrvicama, nakapamo maslinovim uljem i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 160°C oko 20 minuta. Kao prilog možemo poslužiti krumpir na maslacu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |