Tuna alla Favignana

  • 30 min
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Tuna alla Favignana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sicilijanski specijalitet Tuna alla Favigana.

Tuna alla Favignana je mediteranski specijalitet porijeklom sa malog otičića zapadno od Sicilije. Kao i kod puno drugih sicilijanskih recepata, i ovdje nalazimo osnovne mediteranske namirnice: ribu, masline, kapare i maslinovo ulje. No iako su namirnice uobičajene, rezultat je ipak poseban. Na odrescima se formira slasna korica od krušnih mrvica, a ispod nje ostaju zatvoreni fini sokovi bilja i tune.

Tuna alla Favignana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sicilijanski specijalitet Tuna alla Favigana. - tuna (po 150 g), masline (zelenih iskoštenih), kapare, peršin (sjeckanog), krušne mrvice, sol, maslinovo ulje, papar, Odreske tune kratko isperemo hladnom vodom, osušimo, začinimo solju i svježe mljevenim paprom. ; Vatrostalnu posudu namažemo mješavinom maslinovog i običnog ulja pa na nju položimo odreske. ; Masline i kapare grubo nasjeckamo i posipamo po odrescima. Peršinov list sitno nasjeckamo i posipamo preko maslina i kapara. Odreske zatim posipamo krušnim mrvicama, nakapamo maslinovim uljem i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 160°C oko 20 minuta. Kao prilog možemo poslužiti krumpir na maslacu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Odreske tune kratko isperemo hladnom vodom, osušimo, začinimo solju i svježe mljevenim paprom.
  2. Vatrostalnu posudu namažemo mješavinom maslinovog i običnog ulja pa na nju položimo odreske.
  3. Masline i kapare grubo nasjeckamo i posipamo po odrescima. Peršinov list sitno nasjeckamo i posipamo preko maslina i kapara. Odreske zatim posipamo krušnim mrvicama, nakapamo maslinovim uljem i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 160°C oko 20 minuta. Kao prilog možemo poslužiti krumpir na maslacu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: