- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tuna, tikvice, paprike i patlidžani s grilla
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tunu, tikvice, paprike i patlidžane s grilla.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna, 4 file
- tikvice, 1 komad
- svježa crvena paprika, 1
- svježa žuta paprika, 1
- patlidžan, 1 (manji)
- limun, 1
- maslac sa začinskim biljem, 60 g
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Crvenu i zelenu svježu papriku narežemo na trakice, a tikvice i patlidžane narežemo na kolutove. Povrće posolimo i patlidžane pokapamo s malo limuna da ne oksidira.
- U vruću grill tavu stavimo malo maslinovog ulja i na njemu popržimo povrće. Prvo pržimo tikvice i patlidžane s obje strane, a potom paprike 2-3 minute.
- File tune narežemo na tanke odreske i prepržimo na vrućoj tavi. Svaku stranu pržimo 1-2 minute.
- Gotovu tunu serviramo na tanjure, preko tune stavimo maslac sa začinskim biljem. Omekšalo, toplo povrće začinimo s malo mješavine talijanskih začina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |