Turska tava

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Turska tava
Saznajte kako pripremiti tursku tavu u našem video receptu.

Čak da u naslovu i ne piše da se radi o turskom specijalitetu, sigurno biste po listi sastojaka zaključili iz kojeg nam podneblja stiže ovo zanimljivo jelo. Meso u s preljevom od jogurta i svježeg kravljeg sira jedna je od karakterističnih receptura kojima se može podičiti turska kuhinja.

Turska tava - Saznajte kako pripremiti tursku tavu u našem video receptu. - junetina (od buta), luk, blitva, češnjak, povrtna juha iz kocke ((temeljac)), leća (crvene), jogurt, kravlji sir (svježeg), limun, menta, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega leću stavimo u vodu na pola sata da se namoči. ; Meso očistimo od kože i žilica, te narežemo na trakice. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo pripremljeno meso i ispržimo ga sa svih strana. ; Zatim meso začinimo solju i paprom, dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri sve zajedno pržimo dok luk ne omekša. ; Potom u tavu dodamo očišćenu, opranu i na dva centimetra široke trakice narezanu blitvu, protisnuti češnjak, ocijeđenu crvenu leću, povrtni temeljac, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, dodamo jogurt, sjeckane listove mente, sok polovice limuna, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke. ; Gotovo meso stavimo na tanjure, te prelijemo umakom od jogurta i svježeg kravljeg sira.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega leću stavimo u vodu na pola sata da se namoči.
 2. Meso očistimo od kože i žilica, te narežemo na trakice. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo pripremljeno meso i ispržimo ga sa svih strana.
 3. Zatim meso začinimo solju i paprom, dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri sve zajedno pržimo dok luk ne omekša.
 4. Potom u tavu dodamo očišćenu, opranu i na dva centimetra široke trakice narezanu blitvu, protisnuti češnjak, ocijeđenu crvenu leću, povrtni temeljac, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
 5. Za to vrijeme u zasebnu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, dodamo jogurt, sjeckane listove mente, sok polovice limuna, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke.
 6. Gotovo meso stavimo na tanjure, te prelijemo umakom od jogurta i svježeg kravljeg sira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: